JANDARMA SU BASAN EVLERİ VE BAHÇELERİ TEMİZLEDİ

JANDARMA SU BASAN EVLERİ VE BAHÇELERİ TEMİZLEDİ

Marmaris İlçesinde, jandarma timleri vatandaşın su basan evlerini temizledi. Vatandaşlar temizlik yapan jandarma timlerini cep telefonuyla çekerek sosyal medya hesaplarında “ Türk askerimiz sağ olsun var olsun” yorumu yaptı.

Marmaris İlçesi’ne 11 kilometre mesafedeki İçmeler Mahallesi’nde 4 Aralık Cumartesi akşam saat 22.30 sıralarında başlayarak 5 Aralık Pazar günü saat 19.15’e kadar kuvvetli sağanak yağmur yağdı. Dokuz saatte metrekareye 102 kilogram yağmur düşmesi sonucu yazın yanan dağ eteklerinden gelen sular dereleri taşırarak 5 sokak ve 2 caddenin nehre çevirdi. Dağdan gelen çamurlu sular sokak ve caddeleri dolarken zemin katta bulunan 61 ev ve iş yerine su bastı.

Bugün(Pazartesi) saat 15.30 sıralarında Muğla Jandarma Komando Taburu ve Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan 50 uzman çavuş İçmeler Mahallesi’ne geldi. Belediye tarafından getirilen kürek, süpürgeleri alıp çizmeleri giyen jandarma ekipleri vatandaşın zemin katlarda su basan ev içleri ile bahçelerini temizledi. Bahçelerde biriken çamurlar el arabaları ile toplayan ekipler ev içinde suları paspas ile çekti. Çamurdan arındırılan bahçeler hortum ile su tutularak temizlendi. İki saat süren çalışmalarda 13 ev ile bahçeleri temizlendi. Ev ve bahçelerini temizleyen jandarmanın cep telefonuyla görüntülerini çeken vatandaşlar, sosyal medya hesaplarında “ Türk askerimiz sağ olsun var olsun” yorumu yaptı.

Hakan Gündüz, “ Su taşkını nedeniyle evimiz su bastı. Sağ olsun Türk askeri geldi ve yardımcı oldu. Kendilerinden minnettarız” dedi. Bahçe ve evi su basan Halime Demirkan, “ Türk askerimiz sağ olsun var olsun. Evimi ve bahçemi temizlerken cep telefonuyla görüntü çektim ve sosyal medya hesaplarımdan paylaştım. Çok gururlu ve mutluyum. Hepsine teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.