İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN YURTTAŞLARI İÇİN MÜCADELE EDEN MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI

İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN YURTTAŞLARI İÇİN MÜCADELE EDEN MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI

Pandemi, büyük orman yangınları ve su taşkınlarında gösterdiği performans ile kısıtlı imkânlarla yurttaşlarının yanında olan Marmaris Belediye Başkanı MEHMET OKTAY takdir kazanmaya devam ediyor.

Korona virüs salgınlarında Türkiye’de ilk defa dezenfekte ve destek çalışmalarını başlatan Marmaris Belediyesi ardından 52 yıl sonra en büyük 2.orman yangınında büyük sınav verdi. Uykusuz ekiplerinin başında kısıtlı imkânlarla yangınların söndürülmesi ve vatandaşların taleplerine yetişmek için saha da seferber olan Belediye Başkanı MEHMET OKTAY, CHP Genel Merkezi tarafından takdirle karşılandı. Türkiye’de ilk defa korona virüs tedbirleri çıkmadan Pazar ve birçok ortamda gıdalar poşete girerek, mesafe düzenlenmesi yapıldı. Üreticiden gıdalar alınarak ihtiyaç sahibi insanlara dağıtıldı. Araç ayarlanarak sebze ve meyveler sokak aralarında çok cüzi rakamlara satıldı. Üretici ve tüketici mağdur olmadı. Belediyenin maddi imkânlarını orman yangınında mağdur ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için seferber eden Başkan Oktay, sosyal medyada Türkiye ve Avrupa’nın birçok şehrinden takip edenlerin takdirini kazandı. Yerel, ulusal medya ve çeşitli sosyal medya hesaplarından Başkan Oktay ile personelini “Ayakta alkışlıyoruz”, “ Sizlerle gurur duyuyoruz, iyi ki varsınız” yorumları yapıldı. Orman yangınları sonrası kırsal mahallerde etkilenen yurttaşları yalnız bırakmayan Başkan Oktay, haftanın dört günü mağdur ailelerin yanında oldu. Acil istek ve talepler karşılandı. Desteklerle mağdur bir ailenin evi yapıldı. Başkan Oktay ve ekibinin özverili çalıştığını gören Türkiye’nin birçok şehrinden insanlar yardım için seferber oldu. 42 şehirden gelen yardımlarda “ Başkanın ve ekibinin gayretini gördük, yardımların boşa gitmeyeceğine ve yerine ulaşacağına inanıyoruz” yorumları yapıldı. Twitter, İnstigram ve Facebook yanı sıra birçok bloklarda Başkan Oktay en çok konuşulanlar arasında yer aldı. Kısa bir süre sonra İçmeler Mahallesi’nde kuvvetli sağanak yağmur nedeniyle 163 ev ile iş yerine su bastı. Belediye personeli gece geç saatlerden itibaren 36 saate varan uykusuz haliyle yurttaşının yanında oldu. Çizmelerini çeken Başkan Oktay, ekipleri yönlendirerek yaraların sarılması için seferber oldu.

BU KADAR OLAYA CAN DAYANMAZ, BAŞKAN VE EKİBİ İYİ DAYANDI

Marmarisli esnaf, ev hanımı ve emeklilerle geçtiğimiz hafta Cuma gününden itibaren Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Esnaflık yapan Nurullah Keser, “ Ben CHP’ye oy vermiyorum ama bu ülkede CHP’li belediye olmak çok zor ve özveri istiyor. Başkan halkına karşı ılımlı, kimseyi geri çevirmiyorlar. İmkânlar doğrultusunda destek oluyorlar. Hiçbir destek almadan bu kadar sıkıntıya rağmen ayakta kalmak herkesin harcı değil” dedi. Emekli Hasan Kutlu, “ 3,5 yıldır Marmaris’te oturuyorum belediyemizden bir sıkıntımız yok. Tek sıkıntımız Muğla ve MUSKİ. Büyükşehir yasası ilçe belediyeleri ciddi sıkıntılara sokuyor. Başkan ile ilgili şimdiye kadar sorunlu hiçbir şey kulağıma gelmedi. Halkın arasında imkânlar doğrultusunda işini yapmaya çalışıyor” dedi. Bir şirkette çalışan Ahmet Çetin ise, “ Gördüğüm ve duyduğum kadarıyla sorunları çözmek için uğraşıyor. Hükümetin bu kadar baskısına rağmen çalışmaya çalışıyorlar. Ne yazık ki herkesi memnun edemezsiniz. Bin defa iş çözseniz bir tane hata bulsalar demediklerini bırakmazlar. Başkan Oktay’ı başarılı buluyorum” dedi. Bir bankadan emekli Halide Ö.., “ Pandemi, büyük tur firmaların batması, Türkiye’nin en büyük orman yangınları, sel ve en önemlisi de iktidarın baskısı. Tabii tüm bunların yanında siyasi rakipleri, günü birlik çıkar sevdalıları var. Bunca sıkıntı arasında belediyenin çözüm üretmesi, projeler sunması büyük başarıdır. Türkiye ‘de CHP’li belediyelerin hali ortada. Her yerden baskı ve tehdit mevcut. Başkan Mehmet Oktay’ı orman yangınlarında takdir ettim. Sosyal medya hesapları ve medyadan çalışmalarını yakın takip ettim. Başkan ve ekibi zulme ve kaoslara karşı çok başarılı ve dik durdu” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.