İÇMELER MAHALLESİNDE SU TAŞKINLARI MİLYONLUK HASAR VERDİ

İÇMELER MAHALLESİNDE SU TAŞKINLARI MİLYONLUK HASAR VERDİ

Akşam saat 22.30 ‘da başlayan sağanak yağmur nedeniyle sokak ve caddeler dereye döndü. İlçe merkezine 11 kilometre mesafedeki İçmeler Mahallelisinden yanan tepelerden akan çamurlu sular taşkına neden oldu. Günün ağarmasıyla acı tablo ortaya çıktı.

Marmaris İlçesi’nde dün aralıklı devam eden sağanak yağmur saat 22.30 sıralarında şiddetini artırdı. İlçe’ye 11 kilometre mesafedeki turistik İçmeler Mahallesi’nde yaz ayında yanan ormanların tepelerinden akan çamurlu su önce dereleri taşırdı ardından cadde ve sokaklar nehre döndü. Yağmur nedeniyle tepelerden gevşeyen toprak ve kaya parçaları dökülerek Marmaris-İçmeler Karayolu’nu kapattı. Kayabal ve Gölbaşı Caddesi’nde derelerin taşmasıyla zemin katlardaki evlere su bastı. Park halindeki çok sayıda aracın içi su doldu. Palmiye ağaçları devrildi, enerji nakil hatlarının zarar görmesiyle elektrikler kesildi. Polis ekipleri çevre güvenliği alırken yolda kalan araçları kurtardı. Marmaris Belediyesi temizlik ile zabıta ve Muğla Su Kanalizasyon Müdürlüğü(MUSKİ) ekipleri yağmur altında çalışma başlattı. İş makineleri karayolunu kaplayan çamurları temizledi. Dağ eteklerinde su ile kayarak karayoluna düşen tomruklar kaldırıldı.

20211205-133609-001.jpg

GÜN AĞARMASIYLA FELAKET ORTAYA ÇIKTI

Gece boyunca belediye temizlik ve zabıta ekipleri iş makineleri ile temizlik çalışması yaptı. Günün ağarmasıyla yaşanan felaket ortaya çıktı. Yazın yanan yüksek tepelerden gelen çamurlu yağmur suyu İçmeler Mahallesi’nin 5 sokağında maddi hasarlar meydana getirdi. İlk belirlemelere göre zemin katta bulunan Sağlık Ocağı, PTT Şubesi ve 20 evde su bastı. Park halinde bulunan 1 ambulans olmak üzere 14 araçta maddi hasar meydana geldi. İş makineleri dağlardan düşen kesilmiş tomrukları, dal parçaları ve kaya parçalarını temizleyerek karayolunu trafiğe açtı. Enerji nakil hatları zarar gördü, elektrik akımları kesildi.

20211205-133547-001.jpg

DENİZ KAHVERENGİYE DÖNDÜ

Dağlardan akan çamurlu su dereler aracılığıyla denize aktı. Çamurlu su nedeniyle İçmeler Mahallesi’nin mavi bayraklı Altın adlı sahili kahverengiye döndü. Kıyıdan 1 kilometre açığa kadar mavi deniz kahverengi oldu.

İKİNCİ FACİAYI YAŞADIK

Zemin katındaki evine su basan Demir Çoban(59), “ Böyle bir şey ilk defa yaşadım. Evim ve bahçem su bastı. Park halinde ki aracım zarar gördü. Çok büyük bir felaket atlattık” dedi. Salih Demirbaş(49) ise, “ Aracım ve kiracımın bulunduğu evime su bastı. Yanan alanlardaki tepelerden su öyle bir geldi ki tüm sokak belime kadar doldu. Çok büyük olay idi. Allah’tan yağmur dindi daha büyük felaket yaşamadık. Gördüğünüz gibi sokaklar çamur ile kaplandı” dedi. Ahmet Subaşı(61) ise, “ Gece saat 23.00 sıralarında yağmur çok yağdı. Sokağımız resmen nehre döndü. Biraz daha yağmur yağsaydı daha büyük felaket yaşardık” dedi.

375.jpg

KIRSAL MAHALLERDE SU BASMALARI YAŞANDI

Marmaris İlçesi’ne 35 kilometre mesafedeki kırsal Orhaniye Mahallesi’nde dağlardan gelen yağmur suları nedeniyle 3 eve su bastı. Telefonla açıklama yapan Orhaniye Mahalle Muhtarı Cem Dinç, “ Şu anda büyük bir sıkıntı yok. Ekipler kapanan yollarımızı açtı. 3 evde su basması var. Büyük bir felaketi ucuz atlattık “ dedi.

20211205-133651.jpgl

24 SAATTE 15 KİLOGRAM DÜŞTÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sitesinde yapılan yazılı açıklamada 24 saat içinde toplam 155 kilogram yağmurun düştüğünü bildirdi. Akşam saat 22.30 ile sabah saat 19.15 arası ise 102 kilogram yağdığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.