HİSARÖNÜ MESİRE ALANININ İLK KONUKLARI BELEDİYE PERSONELİ OLDU

HİSARÖNÜ MESİRE ALANININ İLK KONUKLARI BELEDİYE PERSONELİ OLDU

Marmaris Belediyesi’nin uzun uğraşları sonucu ilçeye kazandırdığı Hisarönü Mesire Alanı halkın hizmetine açıldı. Hisarönü’nde 10.000 metrekarelik alanda oluşturulan mesirealanının ilk konukları ise Marmaris Belediyesi personeli oldu.

Halkın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmet üreten Marmaris Belediyesi, ilçeye mangal da yakılabilecek yeni bir mesire alanı kazandırdı. Hisarönü Mahallesi’nde belediyenin tapulu arazisi üzerinde gerçekleştirilen çalışma sonucunda Marmaris dört dörtlük bir mesire alanına kavuştu. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, alanın açılışında da ilk olarak belediye personeli ve ailelerini ağırladı. Çocuklar için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği, yemek ikramının yapıldığı etkinlikte belediye personeli canlı müzikle de gönüllerince bir gün geçirdi.


AÇILIŞI ÖZEL KILMAK İSTEDİK
Burada yaptığı konuşmada belediye çalışanlarını ve ailelerini selamlayan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Buranın açılışını özel kılmak için sadece mesai arkadaşlarımız ve aileleri ile yapmayı daha uygun bulduk. Bizim görev yaptığımız dönemde Marmaris’imize kazandırdığımız bu güzel alan yarın itibariyle artık tüm halkımızın hizmetinde olacak. Belediye çalışanlarımız aşağı yukarı 9 aya yakın yapım süresinde çok zor bir arazide böyle değerli, kıymetli, halkımızın her daim çok rahat bir şekilde kullanabileceği alanı ortaya çıkarttılar. Dolayısıyla ben öncelikle burada emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma ne kadar teşekkür etsem azdır. Mesire alanımız Hisarönü’ne ve tüm Marmaris’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.


HEP BİRLİKTE ÇALIŞTIK


“5 yıldır kentimizin rahatı, konforu için hep birlikte mesai yaptık” diyen Oktay, “Marmaris tarihinde yaşanmamış olumsuzluklar üst üste bu döneme denk geldi. Dönem dönem duyuyoruz, ne yapıldı diye soranları… Tüm bu olumsuzlukların, felaketlerin içerisinde bugün içinde bulunduğumuz alan ‘ne yapıldı’nın en güzel örneklerinden biridir. Önümüzdeki günlerde bir basın toplantısıyla neler yapılmış, nasıl yapılmış, türlü imkansızlıklara rağmen neler başarılmış bunları anlatacağız” ifadesini kullandı.


TÜM DETAYLAR DÜŞÜNÜLDÜ
2023 yılı başında başlanan çalışmalarda okaliptüs ağaçlarıyla kaplı ve tamamen bataklık olan alanda ilk olarak rehabilite çalışmaları gerçekleştirildi. İçine girilmesi imkansız olan bataklık alan kurutularak zemin düzenleme çalışması başlandı. Ardından peyzaj çalışmalarına geçildi. Azmak kenarında ve deniz manzaralı okaliptüs ağaçlarıyla kaplı 10 bin metrekarelik alana 60 adet piknik masası 34 adet de mangal yeri konuldu. Tuvaletler, bulaşık yıkama noktası ve bir büfenin de konuşlandığı alanda ayrıca çocuklar ve gençler için de yerler hazırlandı.Marmaris’in en yüksek kuleli kaydırağının konulduğu oyun alanının yanı sıra gençlerin voleybol, futbol ve basketbol oynayacağı mini bir saha ile fitness aletlerinin bulunduğu açık hava spor alanı da oluşturuldu. 60 araçlık otoparkın yapıldığı alanda 20 motosiklet otoparkı ve bisiklet konabilecek yerler de yapıldı.

mesire-alani-personel-piknik-14-min.jpg

mesire-alani-personel-piknik-11-min.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum