GÖNÜLLÜLERDEN ELDEN ELE DAYANIŞMA

GÖNÜLLÜLERDEN ELDEN ELE DAYANIŞMA

Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerinden olan Dünyanın incisi Marmaris’te son iki yıldır yanan ormanların yerine yenisi dikilmeye devam ediyor. Ağaçlandırma gönüllüleri ‘Marmaris bu şekilde kalmayacak fırsat buldukça gelip fidan dikeceğiz’ dediler.

Son iki yıldır orman yangını felaketi yaşayan ve binlerce hektar ormanlık alanını kaybeden Marmaris’te onlar yılmadan yorulmadan yeniden yeşil Marmaris için çalışıyorlar. Marmaris Ağaçlandırma ve doğa Koruma Derneği üyeleri fidan dikme etkinliklerini sosyal medya platformlarında paylaşarak her hafta yanan alanları yeniden yeşertmek için çalışıyorlar gittikleri alanlarda başkalarının attığı çöpleri de temizlemeden dönmüyorlar.

Bu hafta Pazar günü akasya, defne, Kızılçam ve keçiboynuzundan oluşan 500 fidanı dik yamaçta elden ele taşıyarak toprakla buluşturan dernek üyelerine sosyal sorumluluk proje gruplarından İnteract grubunun liseli öğrencileri eşlik etti.

Liseli öğrencilerden Yasemin Tuncay ‘’ Marmaris’e olan şeyler gerçekten çok üzücü, burada yaşayan gençler olarak ufakta olsa bir desteğimiz olsun istiyoruz ‘’ diyerek grupları ile bu tür etkinliklere katılacaklarını belirttiler. Yine aynı gruptan Özgün Doğanay ve Mert Urkay Baş ‘’ sosyal medyada fidan dikimi yapılacağına dair bir paylaşım gördük bunu üzerine birbirimizle iletişime geçerek buraya geldik. Son iki senede buralar yandı biliyorsunuz, Marmaris’te yaşayanlar olarak gönlümüz el vermiyor böyle kalmasına dedik ve fidan diktik ‘’ dediler.

Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği Ali Demirtaş ‘’ bugün önce saat 11. 00 de ve şimdi 13.00 te olmak üzere toplamda 500 fidanı toprakla buluşturduk. Sosyal medya üzerinden gönüllülere çağrı yapıyoruz uygun olanlar geliyor fidanlarımızı dikiyoruz, gönül ister ki daha çok katılım olsun. Bugün katılan genç arkadaşlarımıza fidanları anlattık, doğru dikimleri öğrettik güzel çalışmalar yaptık. Bağışlar gelmeye devam ediyor, bizler o bağışlar ile fidanlarımızı dikiyoruz. Marmaris bizim memleketimiz yeniden eski güzel günlerine dönmesini sağlamak bizim gönül borcumuz ‘’ diyerek kış boyunca fidan dikimlerinin devam edeceğini belirtti.

Dernek üyelerinden Işıl Cansu ‘’ bugün elimizden geldiği kadar fidan dikmeye çalıştık, boş vakitlerimizde mutlaka gelerek bir fidan, beş fidan, on fidan yeri geliyor 50 fidan dikip dönüyorum. Bugün gençlerle beraber 500 fidan diktik, elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz’’ dedi. Üyelerden Gözen Gözi ‘’ gördüğünüz alanlarda tutmayan kurumuş fidanları alıp yerlerine yenilerini dikiyoruz, yeni gelen gönüllülere nasıl fidan dikileceğini gösteriyoruz, arkamızda bir çöp bile bırakmadan gönül rahatlığı ile dönüyoruz’’ şeklinde konuşarak tüm Marmaris yaşayanlarını fidan dikmeye davet ettiler.

dsc03387.jpg

dsc03377.jpg

dsc03351.jpg

dsc03373.jpg

Kuruyan fidanları sökerek yenilerini diken dernek üyeleri daha fazla kişi ve yardıma ihtiyaç duyduklarını ilettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.