GAZETECİ ÖZKAN SAÇKAN ‘KİTAP TAVSİYELERİ’

GAZETECİ ÖZKAN SAÇKAN ‘KİTAP TAVSİYELERİ’

Gazeteci Özkan Saçkan, Kitapçıların raflarında yer alan 6 kitabı sizler için yorumladı.

SOSYAL ISINMA - TEHLİKELİ VE KUTUPLAŞTIRICI ETKİSİYLE SOSYAL MEDYA: Yazar kitabında, Mark Zuckerberg ve Jack Dorsey gibi milyarder CEO'ların kasıtlı olmadığında ısrar ettiği çok sayıda örneği inceliyor.

sosyal.jpeg

100 YILA BAKIŞ 1923-2023: “Atatürk’ün sonsuza dek yaşayacak dediği Cumhuriyet üç haneli rakamlarla tanışıyor. Cumhuriyet’in 100. yılı kutlu olsun!”

100-yila.jpg

ARİTMETİ İYİ, KUŞLAR PEKİYİ: Cemal Süreya'nın Çocukça dergisinde yazdığı 12 küçük serüven. Her yaştan okurun keyifle okuyacağı yazılara, Mustafa Delioğlu'nun özgün çizimleri eşlik ediyor.

aritmetik.jpg

MUCİZENİN DOĞUMU- BİR ENGEL VE MÜKAFAT HİKÂYESİ: Yaşam bize her yerden, her şekilde mesajlar yolluyor. Yeter ki bu mesajları okumayı bilelim.

mucizenin.jpeg

FRİTZ PERLS–HER İNSAN KENDİNİ TAMAMLAMAK İSTER: Bu kitap, Geştalt Terapi’nin sihirli yanlarını keşfetmemizi sağlayan Perls’ün hayatını ve Geştalt Terapi kavramlarını aktarıyor.

her-insan.jpg

FOTOĞRAFÇI İLE KÜÇÜK KIZ: Yazar, Beyaz Tavşan, Tırtıl, Kupa Kraliçesi gibi karakterle donatılmış karmaşık bir harikalar diyarının, gölgelerin ve karanlık anların da olduğu perde arkasına bakmaya çağırıyor.

fotografci.jpg

İşte o kitaplar;

Küçük bir etkileşim büyük bir yıkıma neden olabilir

CHARLES Arthur’dan SOSYAL ISINMA-TEHLİKELİ VE KUTUPLAŞTIRICI ETKİSİYLE SOSYAL MEDYA. Kimse böyle olacağını düşünmemişti. Her şeyin daha iyiye gitmesi bekleniyordu, kötüye değil! Günümüzde dijital deneyimden yoksun kullanıcılar Facebook'u internet zannederken haber akışındaki her şeyin doğru ve gerçek olduğunu varsayıyor. Sosyal ısınma, dijital varlığımızın bir yan ürünü olarak yavaşça gerçekleşti. Küçük bir etkileşim büyük bir yıkıma neden olabilir! Küresel ısınma gibi sosyal ısınma da kaynayan sudaki başka bir kurbağa. Her gün ısıyı biraz daha artırıyoruz ama bu durum kurbağanın korkup tencereden dışarıya atlamasına yetmiyor. Evet, tıpkı küresel ısınmada olduğu gibi burada da kim olduğumuzu ayırt etmek bazen zorlaşıyor. 336 SAYFA. (ALTIN KİTAPLAR)

Cumhuriyet ağacının köklerinin
nasıl sağlam olduğu anlatılıyor

MUSTAFA Balbay’dan 100 YILA BAKIŞ 1923-2023. Cumhuriyet’in 100 yıllık tarihini kırılma noktalarıyla ele alan bu kitap, devrimlerle ekilen tohumların darbelerle sarsılan bir toplumda nasıl yeşerdiğini, Cumhuriyet ağacının köklerinin nasıl sağlam olduğunu anlatıyor. Bir asırlık toplumsal dönüşüm tarihini sosyal, siyasal ve kültürel yansımalara bakarak okuyan yazar, “Tarih, toplumların oksijenidir. Ona ne kadar çok sahipse, onu ne kadar iyi bilirse, o kadar sağlıklı yaşar” diyerek okurlara Cumhuriyet’e sahip çıkma sorumluluğunu hatırlatıyor. 408 SAYFA.
(BİLGİ YAYINEVİ)

Senin işin, onlarda okuma

tadı yaratmaya çalışmak


CEMAL Süreya’dan ARİTMETİ İYİ, KUŞLAR PEKİYİ. Çocuklar için yazmak... Yazarsın. Yalnız şunu unutma: Çocuklar her şeyi anlar. Her şeyden söz edebilirsin onlara. Bilgiçlik taslayan şeyler yazma. Daha içten ol. Serüvenlerden, düşlerden söz et. Sözgelimi, lacivert ipek helikopterler uçsun yazılarında. Senin işin, onlarda okuma tadı yaratmaya çalışmak... Kitapta, Güngör’ün Cemal Süreya’yla yaptığı bir söyleşi de yer alıyor. Her yaştan okurun keyifle okuyacağı yazılara, Mustafa Delioğlu'nun özgün çizimleri eşlik ediyor. 64 SAYFA.
(CAN ÇOCUK YAYINLARI)

Bir dert, deva, derman
ve şifa yolculuğu...

SABA Deniz Uzun’dan MUCİZENİN DOĞUMU- BİR ENGEL VE MÜKAFAT HİKÂYESİ. Mucizelere inanmayı bırakalı çok mu oldu? Yoksa onların varlığından bir gün bile şüphe etmediniz mi? Kitap, yazarın, dünyaya geldiğinde serebral palsy tanısı konulan oğlu Çağatay’ın şifa hikâyesini ve bir var olma mucizesini anlatıyor. Gerçek bir hikâye. Yazar, sağlıklı bir hamilelik geçiriyor aslında. Her şey yolunda, her şey harika. Ne oluyorsa doğum sırasında oluyor. Bebeğin başı sıkışıyor ve yüzde 80 hasarlı bir beyinle doğuyor. Şok, gözyaşı, isyan, öfke, çaresizlik... Bir anne düşünün, kendi ve oğlu için mezarlık bakıyor... Ama sonra bir şey oluyor. Bir umut, bir inanç parıldıyor ince ince. Kitap küçük umutların, büyük umutların, boş umutların ve elbette, devasız bir derdin sayısız insana derman olmasının kitabı. 392 SAYFA.
(CERES YAYINLARI)



Terapistin durması

gereken tarafsızlığı

BİLGEN Işık Karaşahin’den FRİTZ PERLS–HER İNSAN KENDİNİ TAMAMLAMAK İSTER. Bu kitap, Geştalt Terapi’nin sihirli yanlarını keşfetmemizi sağlayan Perls’ün hayatını ve Geştalt Terapi kavramlarını aktarıyor. Farkındalık, bütüncüllük ilkesi, sağlıklı kişinin özellikleri, ihtiyaçlar, tamamlanmamış işler, direnç, kördüğüm kavramları ile terapistin durması gereken yaratıcı tarafsızlığı ele alıyor. 136 SAYFA.
(DESTEK YAYINLARI)

Fotoğraflarını çektiği küçük kız Alice Liddell’i

MARİO Cláudio’dan FOTOĞRAFÇI İLE KÜÇÜK KIZ… Romanda, eserlerinde çocuk edebiyatının en bilinen eserlerinden birinin arka planında ve satır aralarında geziniyor: Yazar, eserlerinde Lewis Carrol takma adını kullanan matematikçi ve fotoğrafçı Charles Dodgson’ın Alice Harikalar Diyarında’yı kurguladığı zamana uzanıyor. Ancak yazar, merkeze Dodgson’u değil, onun tanıdığı, fotoğraflarını çektiği, hikâyeler anlattığı küçük bir kız olan Alice Liddell’i ele alıyor. 64 SAYFA.
(EVEREST YAYINLARI)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.