FELÇ EDEN SAĞANAK YAĞMUR YARALARI SARILIYOR

FELÇ EDEN SAĞANAK YAĞMUR YARALARI SARILIYOR

Sabah saat 09.00 ile 13.30 arasında Marmaris’te meydana gelen aralıklı sağanak yağmurlarda 4 saatte metrekareye yaklaşık 89 kilogram yağış düştü. Ekipler yaraların sarılması için seferber oldu.

Saat 14.00 itibariyle aralıklı sağanak yağmurun etkisini yitirmesiyle belediye ekipleri temizleme çalışması başlattı. Dağlardan çamurlu su ile birlikte gelen ağaç dalları ile çeşitli atıklar temizlendi. Çamur ile kaplanan 5 sokak ve 2 cadde de iş makineleri ile temizlik başlatıldı. İlk tespitlere göre 1 apart otel, 14 ev, 4 iş yeri, tarla, bahçeler İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar kendi imkânlarıyla dolan suyu tahliye etmek için seferber oldu. Su taşkınları nedeniyle park halinde bulunan 7 aracın kayması sonucu maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Yaşanan su taşkınları nedeniyle can kaybı ve yaralanmaların olmadığı bildirildi. Siteler Mahallesi Turban Mevkii ile İçmeler Mahallesi arasındaki 5 kilometrelik duble yol iş makinelerinin çalışmalarıyla çamurlar tahliye edilerek trafiğe açıldı.

Asparan Mevkii, İçmeler-Turunç karayolunda toprak kaymaları ve devrilen ağaçların kaldırılması çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “ Mesai arkadaşlarımızla birlikte sağanak yağmurun ilk başladığı sabah saatlerinden itibaren saha da tedbirlerimizi aldık. İş makineleri dağlardan gelen çamurları temizledi. Kesilmiş ağaç dalları ve çeşitli atıklarla tıkanan dereler temizlendi. İtfaiye ekiplerimiz su taşkınları olan alanlarda tahliye işlemi yapıyor. Temizlik ve onarım çalışmalarımız hızlı şekilde devam etmektedir. Hasar tespit çalışmaları sürüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.