Evrenpaşa İlköğretim öğrencilerinden bir etkinlik  daha

Evrenpaşa İlköğretim öğrencilerinden bir etkinlik daha

Marmaris Evrenpaşa ilköğretim öğrencileri hasat zamanı projesi ile, kuşkonmaz topladılar, sebze ve portakal bahçesi gezdiler, bal sağımı yaptılar, buğday tarlasında hem gezip hem de öğrendiler.

Öğrenciler öğretmenleri Seda Öğretmen önderliğinde toprağa dokunarak yedikleri gıdaların nereden geldiği ve hangi aşamalardan geçerek sofralarına geldiklerini tecrübe ettiler.

Marmaris Evren Paşa Ortaokulu öğrencileri eğitim yılı başında Muğla’da yetişen tarım ürünlerini tanımak amacıyla Hasat Zamanı adlı bir proje başlattılar. Proje dâhilinde Marmaris’ten yola çıkarak ürünlerin ekim, dikim ve hasadında tarlada olup ürünü yakından tanıyorlar. Çiftçilerle sohbet edip tarımın önemini kavrıyorlar.

‘bazı sebzeleri bu proje sayesinde öğrendik’

Öğrenciler, Akyakada’ki Kuşkonmaz bahçesine gidip kuşkonmaz hasadı yaptılar, portakal bahçesine konumlanmış arı kovanlarından bal sağımı yaptılar, buğday tarlasında buğday başaklarını incelediler.

İlköğretim öğrencileri kuşkonmaz hasadında önceden kuşkonmazın ne olduğunu bilmediklerini ama Hasat zamanı projesi sayesinde öğrendiklerini belirttiler.

image00001.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.