Elektik ve suları kesilen kiracılar çatıya çıkıp intihar etmek istediler

Elektik ve suları kesilen kiracılar çatıya çıkıp intihar etmek istediler

Bir apartta kiracı olarak yaşayan vatandaşlar, tadilat nedeniyle çıkın denilince ev bulamadıkları için çıkamadılar. Çıkmaları tebliğ edilen kiracıların geçtiğimiz hafta elektrik ve suları kesildi. Buna kızan kiracılardan 4ü isyan ederek çatıya çıktılar.

Marmaris’te 40 daireli bir artı bir apart odalarında kiracı olarak yaşayan ve ikametleri o binada olan 25 odada hala yaşamaya devam eden kiracıların geçtiğimiz ay da suları kesilmişti. Bütçelerine uygun ev bulamadıklarını belirten kiracılar apartın balkonuna ‘’kamuoyunun dikkatine yıl 2022 bu binada oturanlar uzun süredir elektriksiz susuz yaşamaktadır ‘’yazılı pankart astılar. Ev sahibi tarafından elektrik ve suları kesilen vatandaşlar mağdur olduklarını belirterek çatıya çıkıp ev sahiplerini protesto ettiler. Çatıdaki vatandaşları görenlerin 112 acil ihbar hattını araması üzerine olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekipleri geldi.

Aşağıdaki vatandaşlardan bazıları ‘’ aşağı inin çoluğunuz çocuğunuz var ‘ diye bağırsa da ikna olmayan kiracılar uzun süre çatıda beklediler.

Binanın karşısından olayı gören bir vatandaş ‘’ aynı olayı bana da yaptılar, evimin elektik suyunu kestiler çıkardılar , 3 liralık evi 13 liraya vermek istiyorlar. Kiracılar ne yapsın bizler ne yapalım ‘’ diyerek çatıya çıkanları desteklediğini belirtti.

Çatıya çıkan kiracıların kilitlediği çıkış kapısı itfaiye ekipleri tarafından kırılarak açıldı. Çatıya çıkan Polisler kiracıları inmeleri için uzun süre konuştular. Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız geldi, çatıya çıktı ve kiracıları ikna ederek aşağı inmelerini sağladı.

Polisler eşliğinde aşağı inen kiracılara neden çatıya çıktınız sorusu üzerine ‘’ pankartta yazıyor, elektriğimizi suyumuzu kestiler yaşama hakkımızı elimizden aldılar’’ diyerek ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldüler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.