EKMEĞE ZAM ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİYİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ

EKMEĞE ZAM ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİYİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ

Marmaris'te fırınların farklı farklı odalara kayıtlı olması ve zamların art arda gelmesiyle ekmek fiyatları 5 kuruş yükseltildi. Fırıncılar ise 3 lira 75 kuruş veya 4 lira olmasını talep etti. Ekmek her yerde karar olmaksızın 3 liradan satışa çıktı

Marmaris’te fırınların farklı farklı odalara kayıtlı olması ve zamların art arda gelmesiyle ekmek fiyatları 5 kuruş yükseltildi. Fırıncılar ise 3 lira 75 kuruş veya 4 lira olmasını talep etti.

Marmaris’te ekmek fiyatları artmaya devam ediyor. Esnaf odasına kayıtlı fırıncılar tatlı su balığı kurnazlığı ile susamlı ekmek 3 lira derken susamsız 2,5 liradan satışa çıkardı. Marmaris Ticaret Odası ise ekmeğin aynı fiyatta satılmasının devam ettiğini, konunun meclis toplantısında görüşüleceğini bildirdi. Dün sabah bakkallara ekmek almaya gelen vatandaşlar dolap üzerinde “Ekmek 3 lira” yazılarını gördü. Muğla başta olmak üzere 12 ilçesinde 240 gram ekmek 2,5 liradan satılırken Marmaris’te 3 liradan satılması tepkilere neden oldu.

EKMEKCİLER ARTAN MALİYETLER DEDİ

Kayıtlı oldukları Marmaris Ticaret Odası ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile görüşen fırıncılar ekmeğe artan girdi maliyetlerinden dolayı zam yapma kararı aldıklarını ifade etti. Ekmeğin en aşağı 3 lira 75 kuruş veya 4 lira olması gerektiğini savunan fırıncılar, “ Ekmek zam olmayacaksa gramajı düşürülmelidir. 106 liraya aldığımız bir çuval un kısa sürede 3 katı fiyatına çıktı. Müşterilerimiz isyan etmekte haklı. Fakat artan giderler çok etkiledi. Muhasebesini yaptığımızda akaryakıta gelen zamlar, ekmek ve diğer un ürünlerinden yaptığımız malzemeler 3 katı fiyat artışı var. Şu anda gelir gideri karşılamıyor. Özellikle akaryakıt zamları gelirimizi eritti” dedi.

MARMARİSLİLER TEPKİ VERDİ.KAYMAKAM DURUMA EL KOYSUN

Ekmek almak için bakkal kapısına gelen Marmarisliler fiyatı görünce bir anlık şok yaşadı. Bazı vatandaşlar iki tane odanın koordine olmamasına bağlarken bazıları ne zaman zam gelecek diye bekliyorduk yorumu yaptı. Geçim derdinde olan vatandaşlara Allah sabır versin diyen Halit Orcan, “ Akaryakıta gelen zamlar ve dövizin artmasıyla paralel ekmeğe uygulanan fiyat artışı doğaldır. Önemli olan fiyat zammını yapan fırıncıların gramajda hile yapması. Tabii burada zabıta ekiplerinin şok denetimler yapması gerekiyor. Tabii ilçede böyle bir şey yapılmadığını çok iyi biliyorum. Zabıta ekipleri neredeyse biz geliyoruz izin var mı derecesinde. Belediye haberlerinde fırıncılara yapılan denetimlerde 5 fırıncıdan 3’ü kusurlu. Umarım bir çözüm bulunur” dedi. Hatice Özer ise, “ susamlı 3 lira susamsız 2,5 lira diyerek tatlı su balığı kurnazlığı yapılıyor. 3 tane susam atıp fiyat yükseltmek kandırmaktır. Bugün de gördüm ki ekmek tamamen 3 lira olmuş. Ülkemizde bu kadar zamlardan sonra tabii ki ekmekte fiyat artışı olur. Bizim derdimiz fiyat artışı değil fırıncıların tam denetlenmemesidir. Hangi fırına giderseniz gidin mutlaka sağlık koşulları ve mamullerinde gramaj eksikliği ile hile vardır. Bunu ben demiyorum zabıta denetimlerinde okuyoruz. Marmaris Belediye, ticaret ve esnaf odası bir araya gelip bu konuda önlemler almalıdır. Kaymakamlık bu gidişata el atmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.