Dünyaca ünlü sakin mahallenin sahili görenleri endişelendirdi

Dünyaca ünlü sakin mahallenin sahili görenleri endişelendirdi

Ege sahil şeridi şiddetli rüzgâr ve sağanak yağmur ile yaşam felç olurken Ula’nın dünyaca ünlü Akyaka Mahallesinde plajda palmiye ağaçları kökleri ortaya çıktı, toprak kalktı, köpükler dikkati çekti

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nce, 2011'in haziran ayında 'Sakin Şehir' ilan edilen Akyaka Mahallesi’nin sahilinde görüntüler tedirgin etti. Şiddetli rüzgâr ve aralıklı sağanak yağmur sonrası dünyaca ünlü plaj görenleri endişelendirdi. Plajda bulunan palmiye ağaçlarının kökleri ortaya çıkarken bazıları devrilme noktasına geldi. 1,5 kilometrelik sahil şiddetli rüzgâr sonrası kumları kalktı, deprem sonrası harabeye dönmüş görüntüler oluştu. Kıyıya vuran dalgalar atıkları kumsala taşırken köpüklenme dikkati çekti. Kaptanlar, liman ve kayalıklara teknelerini sıkı sıkıya bağlayarak başlarında bekledi. Aralıklı devam eden yağmur ile birlikte deniz suyunun yükseldiği görüldü.

Akyaka müdavimlerinden Meral Ökşener, “ Buranın doğası ve güzelliği beni çok büyülediği için üç yıldır sık aralıklarla gidip geliyorum. Bu halini görünce çok korktum. Resmen kum kalkmış, palmiye ağaçları devrilecek gibi. Üzücü bir olay olmadan yetkililer inceleme yapıp tedbir alır” dedi.

Akyaka’da 23 yıldır oturan Metin Topcan, “ Bu dünyaca ünlü sahilimizde depremler ve bir çok yağmurlar sonrası çekilmeler, hatta taşmalar oldu. Fakat ilk defa böyle görüyorum. Ciddi derece de köpükler mevcut. Deniz atılanı geri veriyor diye düşünüyorum. Umarım ciddi bir kirlilik ve sorun yoktur. Acil kontrol edilmesi lazım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.