DOKTOR  OSMAN GÜRÜN HASTASINA GEÇMİŞ OLSUNA GELMEDİ

DOKTOR OSMAN GÜRÜN HASTASINA GEÇMİŞ OLSUNA GELMEDİ

Marmaris'te sağanak yağmurlar sonrası yaşanan sel felaketinden 5 gün geçmesine rağmen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün gelmemesi büyük tepkilere neden oldu

Marmaris İlçe merkezine 11 kilometre mesafedeki İçmeler Mahallesi’nde, 4 Aralık Cumartesi günü saat 22.30’da başlayan sağanak aralıklarla etkili oldu. 24 saat içinde metrekareye 155 kilogram yağmur düştü. Sel suları nedeniyle 5 sokak ve 2 cadde sular altında kaldı. Yazın çıkan orman yangınlarından yanan alanlardan gelen çamurlu ve küllü sular alçak kesimlerde bulunan 65 ev, iş yeri, tarla ve bahçede su baskınlarına neden oldu. Aradan geçen 5 günde su taşkını mağdurları 150 civarına ulaştı. Marmaris Belediyesi, askerler, Kızılay, siyasi partiler yaraların sarılması için seferber olurken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün gelmemesi büyük tepkilere neden oldu. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay gece gündüz afet bölgelerinde çalışmaları bizzat yerinde denetleyip mağdur vatandaşlar ile ilgileniyor. İlçe Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy’un sağlık problemlerine rağmen beraberindeki protokol ile mağdur insanları ziyaret etmesi ardından Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç’in askerleriyle temizlik için gelmesi büyük alkış alırken Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün başta olmak üzere CHP Muğla isimlerinin gelmemesi çeşitli söylemlere neden oldu. Başkan Mehmet Oktay'ın ilk günden itibaren mesai gözetmeden sokakta yurttaşların arasında çalışmalara katılması takdir topladı.

KİMİSİ ÖVDÜ KİMİSİ DOKTOR HASTASINA GELMEDİ DEDİ

Marmarishaber.net ekibi olarak sağanak yağmurun başladığı ilk saatlerden itibaren hasarın yoğun olduğu İçmeler başta olmak üzere Turgut, Orhaniye ve Hisarönü Mahallerinde vatandaşın nabzını tuttuk. Su taşkınını yaşayan yurttaşlarla yaptığımız görüşmeler sitem eden de övgüler söyleyende oldu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün Marmaris İlçesi’ne geçmiş olsun ziyaretlerine gelmediği konusunda ki sorularımızı yönettiğimiz 10 kişiden 7’si sitem etti. İsmi ve fotoğrafları bizde gizli sel mağduru vatandaşlar şunları ifade etti.

F.D. adlı 53 yaşındaki ev hanımı kadın “ Doğma büyüme İçmeler Mahallesi’nde oturuyorum. Bu doktorun ezelden beri Marmaris kini olduğunu düşünüyorum. Aynı partiden olmasına rağmen memleket için bir çivi bile çakılmasına ön ayak olmamıştır. Aslında gelse ne yazar gelmeze sandıkta herkes üzerine düşeni yapar” dedi. Esnaflık yapan E.M., “ Başta Marmaris olmak üzere bir çok ilçenin en büyük başına bela MUSKİ. Görevlerini adam gibi liyakatiyle yapsalar sorun olmayacak. Bırakın iş yapmayı aradığımızda çözüm bulamıyoruz. Osman Gürün’ün veya ekibinin evvelden beri Marmaris düşmanlığı vardır. Burası sanki CHP kalesi değil Yunan toprağı. Yunan toprağı gözüyle bakıyorlar” dedi. Ev hanımı Sevgi Ö. İse, “ Araçları göndermiş Muğla Büyükşehir temizlik çalışmaları yapıyor. Marmaris için mutlaka bir faydası vardır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi. Memur emeklisi T.S. ise, “ Osman Gürün’ün artık miadı dolmuştur. Muğla ve ilçelerinde CHP kaybediyorsa bunların yönetemeyişlerinden kaynaklıdır. CHP’nin benim diyen kale ilçeleri iktidara geçti. Bunun en büyük nedeni hizmet üretmemeleri. Bunlar hizmet yerinme şov peşindeler. Para ve ikili ilişkilerle Türkiye’de en başarılı belediye seçiliyorlar. Adam gibi anket yapılsa çoğunluk istemez. Gelse ne olacak ki. Bir iki foto sonra güler yüz gösterip gidecek. Milletin zaten canı burnunda. Gelmese bile kamuoyuna geçmiş olsun yazısı yayınlatırdı. Bu kadar Marmaris düşmanları bunlar” dedi.

MARMARİS-MUĞLA GERGİNLİK Mİ VAR

Kimi vatandaşlar ise Marmaris Belediye yönetimi ile Muğla Büyükşehir yönetimi arasında yeniden gelişen gerginlikler mi olduğu konusunda ifadeler kullandı. Sel mağduru vatandaşlar, seçim dönemi geldiğinde ilçemiz ziyaretlerinde cevaplarını vereceğiz derken sitem dolu açıklamalar yaptı. Muğla CHP ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir zaman Marmaris’in yanında olmadığını vurgulayan yurttaşlar, “ Bunlar şova kadeh tokuşturmaya gelince üzerlerine yok ama bu tür olaylarda sus pus olurlar. Marmaris, CHP yöneticilerinden şimdiye kadar ne görüş ki bundan sonra görsün. CHP Genel Merkezi bunların hepsini biliyor ama ne kuyruk acıları varsa sessiz kalıyorlar. Muğla ve ilçelerinde CHP kan kaybediyorsa başlıca nedeni Büyükşehir Belediye Başkanı ve yönetimi sonra da il yönetimidir. Bunların işi gücü şov, goy goy. Başka CHP’li belediyelere bakın yurttaşının yanında olur bunlar soymak için. En pahalı su bizde, hizmet yok. Telefonla arayıp sorun anlatırsın gelen giden yok. En büyük bela ise MUSKİ. Biz bunlara ne söylesek boş cevabı sandıkta vereceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.