Doğayı kirletmek için seferber olmuşlar

Doğayı kirletmek için seferber olmuşlar

Marmaris Belediye Temizlik ekipleri yedi gün yirmi dört saat şehri temiz tutmak için seferber olurken Vandallar kirletmekten geri kalmıyor. İlçenin İçmeler-Turunç yolu, Marmaris-Muğla ve Marmaris-Datça yolu seyir tepelerinde atılan çöpler isyan ettirdir.

Marmaris, tarihinin ikinci büyük yangını sonrası doğanın korunması ve yeşilin artması için seferber olurken Vandallar yaptıklarından geri kalmıyor. İlçe’nin dört bir yanında bulunan seyir tepelerine gelen bazı kişiler çöp konteynırları olmasına rağmen atıklarını güzelim doğaya atıyor. Pet ve cam şişe yanı sıra maske, sigara izmaritlerin çoğunlukta olduğu alanlarda kirlilik bir türlü bitmiyor. Belediye ekipleri her gün üç defa seyir tepelerinde temizlik yapmasına rağmen duyarsız kişilerin attığı çöpler nedeniyle hiç el değmemiş gibi görünüyor.

EN ACISI YANAN YERLERDE ÇÖP OLMASI

İçmeler- Turunç Karayolu 3.kilometresindeki seyir tepesinde Vandallar tek çöp atmıyor, bariyerleri ve trafik levhalarını boyuyorlar. Yanan alanları seyredip, fotoğraf çektikten sonra çöplerini doğaya atanlar isyan ettiriyor. Seyir tepesinde yanan alanların fotoğrafını çekmek için gelen Hatiçe Sezer Sivri, “ İnsanlar çok duyarsız olmuş. Sosyal medya a gitti doğa, orman diye yorum yapıp sonra çöplerini çevreye atıyor. Her şey sözde olmuş. Ne yazık ki günümüzde nasıl olsa temizliyorlar diyorlar. İnsanlar elindeki çöpü 5 metre ilerisinde ki konteynıra atmaktan aciz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.