DOĞA TUTKUNU ALİ DEMİRTAŞ’DAN BİR İYİLİK DAHA

DOĞA TUTKUNU ALİ DEMİRTAŞ’DAN BİR İYİLİK DAHA

MARMARİS'te, geçtiğimiz yaz çıkan orman yangınlarından sonra dağ bayır dolaşarak fidan dikip tohum serpen Ali Demirtaş, en son fidan dikmeye gittiği yerde toprağa gömülü cüzdan buldu.

MARMARİS’TE Geçtiğimiz yaz çıkan orman yangınlarından sonra dağ bayır dolaşarak fidan dikip tohum serpen Ali Demirtaş, en son fidan dikmeye gittiği yerde toprağa gömülü cüzdan buldu. Cüzdanın içinden kartların üzerindeki isimden sahibine ulaştı ancak trajik bir durum olduğunu öğrendi.

Turistik İçmeler Mahallesinde yaşayan Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Ali Demirtaş yangından sonra her sabah erkenden kalkarak bazen yalnız bazen diğer gönüllüler ile fidan dikme çalışmalarına devam ediyor. Yol kenarlarına yakın bir alanda fidan dikmek için toprağı kazarken kazmanın ucuna cüzdan denk gelince hemen merakla açıp ne olduğuna bakıyor. İçinden çıkan kartların üzerinde yazan isimden cüzdanın sahibine geçerek iletişim kuran Ali Demirtaş sosyal medya üzerinden yazıştığı Elanor Fyve isimli İngiliz vatandaşının annesi ve kız kardeşi ile 2002 yılında Marmaris’te tatil yaptığını cüzdanının ve değerli eşyalarının çalındığı bilgisini edinmiş.

Ali Demirtaş ‘’ fidan dikmek için bu bölgeye gelmiştim, kazmanın ucuna bi şey takıldı bir baktım cüzdan, içinde değerli olan şeyler alınmış tahminimce sadece bozuk paralar ve kartlar vardı, kartlardan sahibine ulaştım cüzdanın çalınmış olduğunu öğrendim. 20 yıl önce buraya tatile gelmişler cüzdanları ve değerli eşyaları çalınmış, isterse cüzdanı ona kargo ücretini de kendim öderim diyerek gönderebileceğimi söyledim ama kötü anıları hatırlattığını, göndermemi istemediğini söyledi. Ben de şimdi içindeki 7 sterline yakın demir paraları temizleyip Türk Lirasına çevirip o parayla Elanor Hanım, kız kardeşi ve annesi adına fidan dikeceğim ‘’ diyerek ülkemizde böyle bir olayın yaşanmış olmasına üzgün olduğunu belirtti.

Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Ali Demirtaş cüzdanı bulduktan sonra ‘’ buralar hep yandı cüzdan eğer yangından önce buraya atılmış olsaydı yanardı diye düşündüm, sahibine ulaşmadan önce acaba cüzdanın sahibi cinayete mi kurban gitti ne oldu diye korkmuştum ancak hırsızlık olayı çıktı kötünün iyisi diye sevinmedim desem yalan olur ‘’ şeklinde konuştu. Sel suları ve yangındaki sulama suları ile buraya kadar inip burada toprağın altında kaldığını düşünen Demirtaş hiçbir şeyin gizli kalmadığını doğanın kendine ait olmayanı illa bir gün attığını söyledi.

whatsapp-image-2022-05-06-at-16-37-43-1.jpegwhatsapp-image-2022-05-06-at-16-37-43.jpegwhatsapp-image-2022-05-06-at-16-37-43-2.jpegwhatsapp-image-2022-05-06-at-16-37-35.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.