DİKKAT ! TELEFONUZA GELEN  MESAJLA DOLANDIRILMAYIN

DİKKAT ! TELEFONUZA GELEN MESAJLA DOLANDIRILMAYIN

Son dönemlerde artan dijital ortam ve cep telefonlarına gelen mesajlara cevap vererek dolandırılmayın!

whatsapp-image-2022-08-10-at-12-55-59.jpeg

Her gün bir çoğumuzun cep telefonlarına gelen, farklı şekillerde hazırlanmış ‘’ borcunuz dolayısı ile hakkınızda icra davası açılmıştır şu numarayı arayın’’, ‘’ çekiliş sonucu araba kazandınız’’, ‘’ devre mülk te dev kampanya’’ ‘’ hesabınıza şu adar para geldi şifreniz budur’’ yazılı mesajlar iflah olmaz dolandırıcıların yöntemleri arasında.

whatsapp-image-2022-08-10-at-11-41-13.jpeg

Marmaris’te görev yapan Avukat Eren Mert telefon üzerinden ya da dijital ortamda dolandırıcılık girişimleri hakkında vatandaşları uyardı.

Avukat Eren Mert ‘’ Dolandırıcılık suçunun unsurları oluştuğu takdirde ya da bir şahsın sizi dolandırdığını anladığınız takdirde adli makamlara ihbar veya şikayet ederek suçun faillerinin bulunmasını ve soruşturma yürütülmesi sağlanabilmektedir. Bu suçun failleri genellikle sahte hesaplar kullanarak gerçek kimliklerinin önünde bir gölge kimlik koymaktalar ve bu şekilde rahatlıkla hareket etmektedirler. İsimlerini farklı olarak kullandıkları gibi kendilerini polis, savcı, avukat, hâkim, doktor vb. unvanlar da kullanmaktadırlar. Diğer yandan 21. Yüzyılda teknoloji gelişmesiyle birlikte kendileri için tacir, yatırım uzmanı, kripto uzmanı, tatil acentesi, emlak danışmanı gibi unvanlar da kullanmaktadırlar. Bu sebeple her türlü somut veri ileride açılacak soruşturma açısından delil olarak kullanılabilecektir. Vatandaşlarımız bu gibi durumlarla karşı karşıya kaldıklarında mutlaka emniyet veya savcılık makamlarına başvurmalılar. Suçun işlenmesi teşebbüs aşamasında kalmış dahi olsa başkalarının mağduriyetini önlemek için dahi gerekli şikayetleri yapmalarında büyük fayda var ‘’ şeklinde konuştu.

Emniyet birimleri yetkilileri ise ‘’ Polis ya da Jandarma hiçbir vatandaşa para istemek için mesaj atmaz, aramaz aksine dolandırıcılığa karşı vatandaşlarımızın temkinli olması ve kendilerini telefonda emniyet mensubu olarak tanıtan ve kimlik bilgilerini isteyen kişilere dahi bilgilerini vermesinler hemen 112 acil ihbar hatlarını arasınlar durumu bildirsinler ‘’ şeklinde uyarıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.