DİKKAT OY VERMEMENİN CEZASI NE KADAR?

DİKKAT OY VERMEMENİN CEZASI NE KADAR?

Yerel seçimlerde oy kullanmamanın cezası YSK tarafından belirlenip oy kullanmayan vatandaşa tebliğ ediliyor.

Türkiye 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında sandığa gidiyor. 31 Mart seçim günü vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için sandık başına giden milyonlarca kişinin yanı sıra, oy kullanmama hakkının olup olmadığı da merak ediliyor. 31 Mart’ta oy kullanmak zorunlu mu? Sorusunun yanıtı bu sebeple araştırılıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan verilere göre 2024 yerel seçimleri kapsamında yurtiçinde 61 milyon 441 bin 882 seçmen oy kullanacak.

2017 yılı Referandum seçimlerinde YSK tarafından belirlenen 22 TL tutar bir önceki 1 Kasım Pazar 2015 seçimlerinde de 22 TL olarak belirlenmişti. Ayrıca 2023 yılında yapılan Genel Seçimlerde ise oy vermeme cezası 300 lira olarak belirlenmişti.Yarın yapılacak yerel seçimler için henüz bir rakam belirtilmedi.

Seçimlerin ardından oy kullanmayan seçmenlere ceza tebligatı gönderilir. Bu tebligatta oy kullanmama cezası ödeme bilgileri yer alır. Ödemeler Maliye Bakanlığı'na, PTT gibi belirlenen kurumlar aracılığıyla yapılabilmektedir.

Muhabir: Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum