DİKİLEN FİDANLARI KEÇİLER YİYOR

DİKİLEN FİDANLARI KEÇİLER YİYOR

Yazın çıkan orman yangınlarının ardından temizlenen sahalarda dikilen fidanların bazı bölgelerde keçilerin yediğine dair iddialar var.

Asparan mevkiinde vatandaşlardan gelen bilgiler doğrultusunda bazı köylüler keçilerini ve koyunlarını yangından sonra yeni fidan dikimleri yapılan ormanlık alana getirerek fidanları yediriyor.

Yaz aylarınca çıkan ve 13500 hektar alanın yanarak ağaçların kül olduğu Marmaris ormanlarında Tarım ve Orman Bakanlığı ve on binlerce gönüllü vatandaş yeniden yeşillendirmek için seferber olmakta.

Fidan dikimi için canla başla uğraşan çevre gönüllüleri Asparan mevkiinde bir vatandaşın çektiği videoyu görünce hemen ilgili mercilere şikayetçi olduklarını belirttiler.

Geçim kaynağı turizm ve tarım olan ilçede hayvancılık sektörü gelişmiş olmadığı için çiftçilerin en fazla 100 keçisi, koyunu ya da ineği bulunuyor.

Uyarılar bitecek hapis cezasına kadar yolu var!

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre ormanlık alanda sahipli hayvanların yeni dikilen ağaçlara zarar vermesi konusu takip altında. Orman Bakanlığının kanunlarının yaptırımlarının çok sert olduğu ülkemizde hayvanını ormanlık alanda otlatan ve ağaçlara zarar verdiği belirlenen vatandaşlara para cezasının yanı sıra hapis cezasına kadar yolu var.

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri sadece yanan ve fidan dikilen sahalarda değil yeşil kalmış alanlarda da sık sık araştırmalar yaptığını uyarı döneminin bitip ceza dönemimin başlayacağını belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.