Denizli'den gelen minikler ve aileleri 500 fidan dikti

Denizli'den gelen minikler ve aileleri 500 fidan dikti

Denizli'den gelen iki anaokulunun öğretmenleri, öğrencileri ve velileri geçtiğimiz yaz yanan ormanlar için geldiler fidanlarını diktiler.

whatsapp-image-2022-03-26-at-18-14-09-1.jpeg

Sabah saatlerinde Denizli’den yola çıkan iki anaokulunun öğretmenleri, öğrencileri ve velileri olarak yaklaşık 200 kişi Marmaris’in İçmeler Mahallesinde yangından sonra temizlenen bölgede 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Denizli’de bir firmada çalışan Ugandalı Pörsinanda Uğla ve 4 yaşındaki Jasmin Uğla ‘da gelerek fidan diktiler. Pörsinanda Uğla ‘’ kızımın anaokulu ile birlikte buraya fidan dikmeye geldik. Geçen yıl çıkan orman yangınlarında çok korktuk umuyoruz ki tekrar yeşillenecek her yer ‘’ şeklinde konuştu.

Marmaris Belediyesi ve Marmaris Orman İşletme yetkililerinin de eşlik ettiği minik öğrenciler 2 otobüs ve özel araçları ile geldiler.

Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneğine, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından bağışlanan fidanların 500 tanesi minik eller tarafından dikildi.

Anaokulu Müdürü Mürşide Kundakçı ‘’ Denizli’den 70 öğrencimiz, 20 eğitimci ve öğrencilerimizin velileri ile birlikte yaklaşık 200 kişi geldik. Ormanlarımızın yandığını görmek ve sonrası gördüğümüz bu manzara içler acısı ancak bir nebze de olsa yeşillendirebiliyorsak ne mutlu bize’’ diyerek ‘’ biz öğrencilerimize ormanları anlatıyoruz, ağaçların faydalarını anlatıyoruz, fidan dikmenin güzelliğinden bahsediyoruz ancak bir de buralara gelerek ormanı yok olan yerleri göstererek öğrenmelerini ve belki büyüdükleri zaman bizim de burada bir ağacımız var diyecekleri bir fidanlık yapmak istedik. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim ‘’ sözlerini söyledi.

Fidan dikme etkinliğine katılan veliler ‘’ çocuklarımızı da aldık böyle bir organizasyona dahil olmak için Denizli’den geldik. Çocuklarımızın geleceği için, nefes almaları için fidanlarımızı dikiyoruz. Allah hepimizin emeklerini boşa çıkarmasın en kısa zamanda buralar inşallah yeniden yemyeşil olur’’ dediler.

Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Ali Demirtaş ‘’ bu gün Denizli’den gelen öğrenciler ve velileri ile buluştuk çok mutluyuz, İstanbul Aydın üniversitesinin bağışlamış olduğu fidanlardan Çam, Meşe ve keçi boynuzu fidanlarını toprakla buluşturduk ‘’ dedi.

whatsapp-image-2022-03-26-at-17-46-12-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.