DENİZ SÜPÜRGELERİ 2 AYDA 6 TON ÇÖP TOPLADI

DENİZ SÜPÜRGELERİ 2 AYDA 6 TON ÇÖP TOPLADI

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘’ Sıfır Atık Mavi ‘’ hareketi çerçevesinde 15 Temmuz’dan bu yana Muğla’nın Fethiye ve Marmaris ilçelerinde iki deniz süpürgesi denilen tekne görev yapıyor.

Muğla'nın Marmaris ve Fethiye ilçelerinde görev yapan deniz temizleme aracı 2 ayda 6 ton çöp temizledi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘’ Sıfır Atık Mavi ‘’ hareketi çerçevesinde 15 Temmuz’dan bu yana Muğla’nın Fethiye ve Marmaris ilçelerinde iki deniz süpürgesi denilen tekne görev yapıyor. Bu iki tekne günde 8 saat kıyıları gezerek hem kendi gördüklerini hem de ihbar üzerine gittikleri bölgelerden çöpleri toplayıp katı atık tesislerine bırakıyor.

Denizlerdeki kirliliğin önüne geçilmesi için denizde seyreden yat veya teknelerden kaynaklı atıkların alınmasında görev yapan deniz süpürgesi adı verilen bu tekneler göreve başladıkları günden itibaren 6 tondan fazla çöp topladı. Çöplerde çıkan pet şişeler, gıda atıkları, ambalaj, cam şişeler, bidonlar, kıyafetler ve tahta parçaları kıyıda bulunan çöp konteynerlerine veya geri dönüşüm kutularına atılarak gerekli bertaraf ve geri dönüşümü sağlanıyor.

Günde 8 saat çalışarak görev yapan deniz süpürgeleri Marmaris ilçesinde körfez içinden çıkarak İçmeler ve Turunç kıyılarına kadar gidip karadan ya da teknelerden atılan çöpleri teknenin ön tarafındaki düzenek ile önce vakumlayıp sonra tekneye alarak kasalara döküyor. Deniz süpürgeleri 90 gün boyunca deniz ve kıyı temizliklerini 12 Ekim tarihine kadar devam ettirecek.

dsc01343.jpg

dsc01349.jpg

ds4.jpg

ds2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.