DEMİR BARİYERLER GÖREVLİLERİ, VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYE DEVAM EDİYOR

DEMİR BARİYERLER GÖREVLİLERİ, VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYE DEVAM EDİYOR

Marmaris’in her yerinin demir bariyerlerle kapatılmasına esnaf, kapalı çarşı apartman sakinleri yanı sıra görev yapan ambulans, polis ve itfaiye ekipleri tepki gösterdi. Kimi vatandaşlar zorunlu hallerde anahtarı açacak kimseyi bulamıyoruz tepkisini verdi

Kapalı Çarşı, Yat Limanı ve Uzunyalı Mevkii’nde motosiklet, bisiklet girişlerini engellemekten yoksun olan polis ve zabıta ekipleri çare olarak demir bariyerleri buldu. Tüm giriş ve çıkışlar demir bariyerler ile kapatılması büyük tepkilere neden oldu. Özellikle Kapalı Çarşı esnaf ve apartman sakinleri yapılana tepki verdi. Bir ihtiyaç için motorlu araçla giriş yapılması gereken alanlarda ki demir bariyerleri açmak için etkili bulamıyoruz. Buralarda ki apartmanlarda yaşanan binlerce insan var ve belediye her zaman olduğu gibi bugünde keyfi bir karar aldı. Yapılan bu demir bariyerler ile ilgili esnaf ve apartman sakinlerine sorularımızı sorduk. Kimileri yayaların, özellikle çocuklu ailelerin motor yoğunluğu nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını kaydederken bazıları uygulamanın yanlış olduğunu savundu.

OLDUBİTTİYE GETİRİYORLAR

Kapalı Çarşı’da apartmanlarda oturan vatandaşlar, “ Memleketin yolları ralli pistlerine dönmüş, her yer pislik içinde bunlar kalkmış çarşı içine motosiklet girmemesi için demir bariyer yapmış. Sabah 06.00-11.00 arası trafiğe açık diyorlar. Önem arz eden ambulans, itfaiye, polis zaman kaybı olmamalıdır. Gelen görevli demir kapıyı açacağım diye anahtar arayıp açmaya çalışıyor. Acil bir yük getirme yâda bir işimiz olduğunda demir bariyerleri açmak için yetkili arıyoruz. Demir bariyerleri açmak için ortada zabıta yâda görevli yok. Demir bariyerler yapıldı ama önünde bu sefer park kuyruğu oluştu” dedi. Bazı vatandaş ve esnaflar ise, “ Uzun yıllar biz esnafların en büyük sorunlarından biri çarşı içine giren motosikletlerdi. Böyle bir bariyer yapılması uygun oldu. Polis ve zabıta ekipleri yetersiz personelleri nedeniyle çarşı içine motosikletle girilmesini engelleyemiyorlardı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.