Dalaman Kaymakamı Mesut Yakut’dan Kadınhane Kooperatifine tam destek

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakut’dan Kadınhane Kooperatifine tam destek

Dalaman Kadınhane Kooperatif danışmanı ve sözcüsü Bilal BAYKAN ve Kooperatif Kurucularından Ziraatçi Remziye Orhan, Modacı Gülsün Önal, Medya Yönetmeni Ferda Baykan Dalaman Kaymakamı Mesut YAKUTA'yı makamında ziyaret etti.

Dalaman Kadınhane Kooperatifi üyeleri yeni kurdukları Kadın kooperatifi hakkında bilgilendirme de bulundu.

Bilal Baykan Kadınhane Kooperatifi adına yaptığı açıklama da;

Dalaman Kadınhane Kooperatifi aslında çok yönlü sosyal bir oluşum. Yöresel ürün üretim, satış, pazarlama, Kadın istihdamı, Çok yönlü Kültür-Sanat, Kişisel gelişim konularını da içinde barındırıyor.

Sayın Kaymakamımız Mesut Yakuta’ya sunum dosyamızı, Hedef, Misyon ve vizyonumuzu anlattık. Dalaman’da yapacakları çalışmalar ile Dalda ve tarlada kalan ürünlerin satış ve pazarlaması için, Üreten Kadınlarımızın el emeğini değerlendirmelerinde alan yaratmak için, Yöresel ürünlerin markalaşma yolunda hem satış hem de tanıtımını yaparak E- Ticaret sitelerini kurmak suretiyle yapacağımız çalışmalara değindik. Yaptığımız görüşme neticesinde Bu oluşumun değerli olduğu ve Tüm imkanlar ile yanımızda olduğunu ifade ettiler. Bu yaklaşımlarından dolayı Değerli kaymakamımız Mesut Yakuta’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi.

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta Ziyaret esnasında Kadın Kooperatifçiliği çok değerli Kadınhane Kadın kooperatifi çok yönlü bir oluşum ve birçok branşta değerli kadınların bir araya geldiği bir Kooperatif olmuş, Devletimizin kalkınma planlarında olan birçok konuya değinilmiş, Kırsal kalkınma, Kadın istihdamı, Yöresel ürün tanıtım ve satışı gibi konulara zaten geniş destekler bulunuyor. Her Aşama da maddi ve manevi olarak bu çalışmaların yanında yer alacağız. Kurucu üyelere ve bu oluşuma medya ve danışmanlık desteği veren Bilal Baykan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

.

Kadınhane kooperatifi kuruluş sebepleri;

Dalaman’da Tarımdan Sanat’a, Moda’dan Hobiye geniş bir yelpazede hizmet verecek olan Kadın Hane Kadın Kooperatifi

Sadece üretimi değil, markalaşma ve kişisel gelişiminde öncüsü olacağız

Dalaman KadınHane bir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatif, Dalaman ve bölgede bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Dalaman Kadın Hane bir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi yılların birikimi ile hazırlanmış, Kadınların gerçek sorunlarına yönelik çözümleri içeren bir proje.

Üretim güzel fakat ürettiğinize katma değer oluşturamaz, markalaşamaz, pazarlayamazsanız ürettiğinizin bir anlamı olmuyor.

Dalaman Ölçeğinde çiftçilerimizi ürettiği ürünler dalda kalmakta, hobi ve el üretimi ürünlerin satış yerleri ve üretim desteği bulunmuyor.

Üretimin her dalında tanıtım, satış, gelişim, pazarlama olanakları bulunmuyor. Kadın emeği ve alın teri heba olup gidiyor.

Ama en önemlisi maddiyattan daha önemli kadınlarımıza umut olmak üretime çekmek için kişisel gelişim ve motivasyonun önemi büyük. Neden üreteceğini ve ürettiklerini alın terinin karşılığının olduğunu bilinmesi gerekiyor.

Kadın işgücünü ekonomiye yansıtmak için yola çıktık, amacımız diğer Kadın kooperatifleri gibi sadece el emeği ile üretmek olmayacak.

Dalaman’da ilk önce Kadınlarımızın bir araya geldiğinde neler yapabileceği üzerinde çalışmalarımız olacak. Birinci kademe de, Kadınlarımızın bir araya gelebileceği Kadınhane işletmesini kuracağız.

Bu işletmede döner sermayemizi oluşturacağız.

Kadınhane’de Dalda kalan narenciye, sebze ve süt ürünlerinin yanı sıra Dalaman’da ekonomik olarak hizmet vererek kadınları bir araya getireceğiz.

İlk Çıkış noktamız dalda kalan narenciyelerimizi vatandaşlarımız ile tarla günleri düzenleyerek toplayacağız. Topladığımız ürünler ile limonata ve portakal suyu olarak işleyerek toptan ve perakende olarak satışa sunacağız. ( market, kahvehane, lokanta ve işletmelere Kadınhane markası ile son tüketiciye ulaştıracağız)

Bu süreçte açacağımız Kadınhane ( Kafe, Gıda, Yöresel Ürün Satış Yeri) işletmemizde toplantılar düzenleyerek kadınlara üyelik konusunda çağrılar yapacağız.

Özellikle ilk etapta Halk eğitim merkezlerinde yaptıkları ürünleri satamayan Kadınlarımızı da bir araya getireceğiz.

Ellerinde hali hazırda bulunan ürünleri değerlendirmek başlangıç noktamız olacak. Bunun için çeşitli etkinler düzenleyerek geçmiş dönemde ellerinde olan pazarlayamadıkları ürünleri tüketeceğiz.

Bu ürünleri tüketirken yeni yapacakları ürünleri katma değer üretmek için ARGE çalışmalarımız olacak Dalaman’ın hikâyesini Kadınlarımızla ürünlere yansıtacağız, Dalaman’a gelen yerli ve yabancı turistler. Dalaman’ın hikâyeleri olan ürünlerini karşılarında bulacak gittikleri yerlerde Dalaman’dan bir hediye götürme imkânı bulacaklar, buda Dalaman’ın gizli reklamı ve Markalaşmasında bir öncü olacak. Bunun için Belediye ile ortak çalışmalar yapmak için görüşeceğiz.

Dalaman Kadınhane işletmelerini çeşitlendirerek Dalaman’ın hem ekonomik, hem de kaliteli hizmet almasını sağlayacağız.

Bunun için iş gücünün kooperatif üyelerimizin oluşturacağı alanlar yaratmak için kamu ve özel sektörün ihalelerine gireceğiz ve yer talep edeceğiz.

Kadınlarımızı sürekli bir araya getirerek eğitim seminerleri, çalıştaylar düzenleyeceğiz Ama en önemlisi kadınlarımız yönelik cinsiyet eşitliğinin konusunda başarılı isimlere Dalaman’a getirerek çeşitli organizasyonlar düzenleyeceğiz.

Biz biliyoruz ki! Kadınlarımız önce Anne, Eş, Abla, Kardeş, Genç Kız ve ihtiyaçlarını buna göre analiz etmek gerekiyor. Yaşadığımız toplumda Kadın olmak zaten yeterince zor. Bu yüzden Kadına Şiddeti önlemek için çalışmalar yapacağız.

Kadına Şiddette sadece fiziksel olmadığını, duygusal şiddet, ekonomik şiddetinde önemli olduğunun altını çizeceğiz. Buna maruz kalan sessiz kadınlarımız için psikolojik olarak destek sağlayacak bölgemizin en iyi psikologları ile toplantılar yapacağız.

Kadın denince elbet hayatın içinde konularımız ( Sağlık, Güzellik, Kültür Sanat, Eğlence, Spor Vb.) olacak Kadınhane Kadın Kooperatifi aslında interaktif bir Kadın hareketi olacak, Dalaman’da cinsiyet eşitliğinin hayat bulmuş hali olacak.

Ferda Baykan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.