CHP’LİLER MARMARİSLİLERİN SESİ OLDU 3 DAKİKA SÜREN TÖRENE TEPKİ VERDİ

CHP’LİLER MARMARİSLİLERİN SESİ OLDU 3 DAKİKA SÜREN TÖRENE TEPKİ VERDİ

MARMARİS’te, 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen 3 dakikalık törene CHP İlçe Başkanı Avukat Zekican Balcı ve vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

19 Mayıs Atatürk Anma ve Gençlik Spor Bayramı kapsamında Marmaris’te sabah saatlerinde Kaymakamlık tarafından çelenk sunma töreni düzenlendi. Siyasi, kamu kurum kuruluş, dernek ve sivil toplum kuruluşların davet edilip katıldığı tören 3 dakika sürdü. İlçe protokolün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na çelenk sunma, İstiklal Marşı okunması ile tören son buldu. Halkın davet edilmediği ve kısa süren tören sonrası katılanlar büyük tepki gösterdi. Gerek sosyal medyadan gerekse törende bulunan vatandaşların tepkisine CHP Marmaris İlçe Başkanı Avukat Zekican Balcı sessiz kalmadı. Yalnızca ve yalnızca 3 dakika süren bir anma programı tertip edildiğini söyleyen Balcı, “ Bu hükümet maalesef 20 yıldır bu yana Atatürk ve milli bayramları unutturmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Halkla bütünleşmeden, halkla birlikte olmadan yapılan programlar amacına ulaşmaz. Sadece 3 dakika süren program. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenk sunma. Atatürk neden Samsun’a çıkmış, 19 Mayıs nasıl gelişmiş ve neler olmuş bir anlatım yok. Bu programları tertip edenleri kınıyorum. Bu kararları verenleri protesto ediyorum. Konuşmayalım ortamı germeyelim, bayramı coşku ile kutlayalım diyoruz. Halkımız büyük tepki gösteriyor. Halkımızın sesi olmalıyız. Burada yapılan protestoları herkes gördü. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes Atatürk’e herkes saygı durmak zorunda. Sevmek zorunda değilsiniz ama saygı duymalısınız. O koltuklarda oturanlar milli bayramların gereklerini yerine getirsinler. Bürokratlar ve siyasiler milli bayramlarda görevlerini yerine getirsinler” dedi. Açıklama sonrası hükümet ve töreni tertip eden yetkililer alkışlarla protesto edildi.

1.jpg2.jpgwhatsapp-image-2022-05-19-at-12-01-13-4.jpeg

whatsapp-image-2022-05-19-at-12-10-31-1.jpegwhatsapp-image-2022-05-19-at-12-10-31.jpegwhatsapp-image-2022-05-19-at-12-11-26-2.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.