ÇEVRECİLERİN SESSİZ ÇIĞLIĞI SES GETİRDİ O DİREKLER KALKTI

ÇEVRECİLERİN SESSİZ ÇIĞLIĞI SES GETİRDİ O DİREKLER KALKTI

İçmeler Mahallesinde geçtiğimiz yaz çıkan orman yangınlarından sonra ağaçlandırma çalışmalarını n başladığı alana dikilen gsm operatörü direkleri kaldırıldı.

Geçtiğimiz yaz çıkan büyük Marmaris orman yangının ardından İçmeler Mahallesinde fidan dikme ve ağaçlandırma çalışmaları başladı. Orman işletme müdürlüğü ve gönüllü vatandaş ve sosyal toplum kuruluşlarının el ele vererek diktikleri fidanların içine demir direkler diken Gsm operatörü o direkleri kaldırmak zorunda kaldı.

‘’Fidanlar kurudu, toprağa betonlar döküldü’’

Ülkenin en büyük Gsm operatörlerinden birinin diktiği direklerin dikildiği ilk günden bu yana itiraz eden Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa koruma Derneği Başkanı Ali Demirtaş ‘’ bu direkler ciğerlerimize saplanmış hançerdir, savcılığa başvurduk kovuşturmaya yer yoktur diye dava açılmadı. Orman işletmeye yazdık Milli Parklar sorumluluk alanı dediler. Milli Parklara yazdık ilgileniyoruz dediler ve 5 ay sonra nihayet bu direkler kaldırıldı’’ şeklinde konuştu.

Ali Demirtaş ‘’ yanan alanların yeniden yeşermesi için gönüllüler olarak bir araya geldik, tohumlardan fidanlar üretip ciddi emekler vererek bu dağlara dikiyoruz birilerinin sırf gücü var diye diktiğimiz fidanların içine demir direk dikip bir de beton dökmesi gerçekten içler acısı idi. Neyse ki haklı olduğumuzu yetkililer de anladı ve bu direkler kalktı umarım başka yerlerde böyle hatalar yapılmaz ‘’ dedi.

Marmaris Kod 48 Çevre Koruma Derneği Murat Ersan '' bizler o direklerin dikildiği ilk günden itibaren itiraz ettik, tüm yetkililere haber verdik. Şimdi ağaç yok evet ama o dikilen fidanlar büyüdükçe direklerin kablolarında tehlike hep var olacak bunu daha önceki yangınlarda tecrübe ederek acı bir şekilde öğrendik. Bugün o direklerin sökülmesi artık çevreye ve doğaya daha çok hassasiyet gösterildiğinin çevrecilere verilen değerin bir göstergesidir'' şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2022-09-16-at-14-18-05.jpeg

Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği üyesi Nevcihan Eren '' bizlerin ciğerleri yandı, atalarımızdan kalan ormanlarımız kül oldu, direklerin görüntüsü dalga geçer gibiydi. Hassasiyetimizi dikkate alarak direklerin kaldırılmasına vesile olanlara minnet duyuyoruz '' dedi.

Çevre Dernekleri Başkan ve üyeleri direklerin zarar verdiği bölgede ilk yağmurlar başlar başlamaz yeni fidanlar dikeceklerini gelecek nesillere yine yemyeşil orman bırakacaklarını belirttiler.

dik.jpg

direkler.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum