CEP TELEFONUNA GELEN MESAJ İLE DOLANDIRILMAYIN

CEP TELEFONUNA GELEN MESAJ İLE DOLANDIRILMAYIN

Son günlerde artan sosyal medya dolandırıcılığı yanı sıra sipariş verdiniz kargo ücreti için icraya verileceksiniz mesajlarına dikkat.

Cep telefonuna gelen kısa mesajlar aracılığı ile hakkınızda icra takibi başlatılacaktır mesajları dolandırıcıların yeni tuzakları olarak biliniyor. Gelen mesajların sanki kurumsal bir hukuk firmasından gelmiş gibi otomatik mesaj atılması da bazı vatandaşları tedirgin ediyor.

whatsapp-image-2022-09-12-at-18-31-36.jpeg

'Hiç bir meslektaşım bu şekilde mesaj yollamaz'

Muğla barosuna kayıtlı Marmaris'te görev yapan Avukat Pelin Karacam konu ile ilgili ‘’ özellikle cep telefonunuza mail adresinize sizde kayıtlı olmayan numaralardan ya da kişilerden mesaj geldiği zaman ne o linke tıklayın ne de cevap verin. Hakkınızda açılmış bir icra takibi ya da dava var olup olmadığını e-devlet üzerinden kolaylık ile görebilirsiniz. Son dönemlerde bize çok sık başvurular geliyor, emniyet birimleri, hukuk büroları para istemek için aramaz ya da mesaj atmaz ‘’ diyerek dolandırıcılara karşı uyarılarda bulundu.

İnternet arama motorlarında marmarishaber.net olarak arattığımızda AvBuseBasak isimli hukuk bürosu tarafından dolandırılan vatandaşların isyan ve şikayetleri ile dolu olduğunu gördük.

whatsapp-image-2022-09-12-at-17-13-20.jpeg

Haber : Kürşat Keskin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.