CAMİ CEMAATİ, “ YAZIKLAR OLSUN”

CAMİ CEMAATİ, “ YAZIKLAR OLSUN”

Marmaris’in tarihi Merkez Yeni Cami’deki tadilatların biri bitmeden biri başlaması cemaat, öfkelendirirken özelliğinin de gittiği iddia edildi.

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Marmaris Merkez (Yeni) Camii’nin bakım ve onarımı 2016 yılında bir müteahhitlik firmasına verilmiş, firma inşaatı yarım bırakarak kayıplara karışmıştı. Bunun üzerine Vakıflar Bölge Müdürlüğü yeni bir firma ile anlaşarak yaklaşık 2 yıl süren tadilatın tamamlanmasını sağlamıştı.

Caminin hizmete girmesinin üzerinden henüz 2 yıl bile geçmeden Yeni Cami’nin tekrar büyük bir tadilata alınması şaşkınlığa yol açarken, müftülük yetkililerinden açıklama geldi.

CAMİDE RUTUBET VE DÖKÜLMELER VARDI

Müftülük yetkililerinden alınan bilgiye göre, “ Kış aylarında caminin duvarlarında kabarmalar-dökülmeler oluşmuş, rutubetten dolayı özellikle alt kısımlarında başlayan nem kokusundan dolayı vatandaşlar şikayetçi olmuştur. Müftülüğümüz durumu Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne iletilmiştir. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün camimize yolladığı teknik ekip caminin tabanında su biriktiğini, tabandaki ahşap yapının çürüdüğünü tespit etmiş ve 25/11/2020 tarihinde caminin tadilatına karar verilmiştir’’ iddia edildi.

KAÇ KERE DAHA TADİLATA GİRECEK?

Durumdan rahatsızlıklarını belirten cami cemaati ve bölge esnafı, “Cami kapsamlı bir tadilattan yeni çıktı. Geçtiğimiz günlerde bir baktık tekrar büyük bir tadilata girişilmiş. Tadilat bir yapıyı en iyi şekilde düzeltmek anlamına gelirken, maalesef camimiz tekrar tadilata girdi. Burada neyi sorgulayacağımızı biz de şaşırdık. Hem cemaat, hem de bölge esnafı olarak durumdan hoşnut değiliz. Tonlarca para akıttığınız tadilatların kontrolleri yapılmıyor mu? Bu camimiz tarihi dokuya sahipti. Yapılan yanlış restorasyonla o özelliği de gitti. 250 yıla dayanan tarihi cami dış duvarları sıva yapılmıştı. Bu eksik yâda yapılmayan tadilatların maddi sorumluluğu yine bizlerin cebinden çıkacak. Allah’ın evinde bu üç kağıtçılıktır. Bunun sorumluları ortaya çıkarılmalı ve bir daha böyle ihaleler verilmemelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.