Bu baharatın 10 gramı neredeyse tam altın fiyatında

Bu baharatın 10 gramı neredeyse tam altın fiyatında

Dünyanın en değerli baharatlarından biri olan safranın kilogram fiyatı 600 bin TL oldu.

Çeşitleri bulunan ve fiyatları değişiklik gösteren safran en kaliteli ve saf katran’ın fiyatı duyanları şaşkına çevirdi.

Ülkemizin Safranbolu şehrinde üretilen ancak çok değerli olması sebebiyle tarladan yabancı ülkelere ihraç edilen Safran işlendikten sonra ülkemize gelerek aktarların raflarında yerini alıyor.

Bugün sizler için Marmaris Mısırçarşısı’ndan Burak Açıkyürek ile görüşüp Safran ile ilgili bilgiler aldık.

Burak Açıkyürek “ Türkiye’de Safranbolu’nun safranı en meşhur olan safrandır.Ancak bu safran çok kıymetli olduğundan dolayı piyasaya ya da ambalajlamaya girmeden tarladan satışı gerçekleşir. Bizim şuanda satmış olduğumuz birinci kalite dediğimiz İran Safranıdır. Arkasından İspanyol Safranı geliyor ve bir de uyun fiyatlı dediğimiz yalancı safran da diyoruz Aspir çiçeği dediğimiz safranı veriyoruz. Faydaları anlamında gerçek orijinal safranın vücut direnci güçlendirmek, kanser hücrelerini yıkmak,kanı temizleme ve daha fazla etkisi var. Gerçek safranın mürekkebi ayet yazımında kullanılıyor. Bunların dışında pilavlarda hem lezzeti arttırsın hem de sağlık açısından kullanılıyor. Safrana en kaliteli olan baharat diyebiliriz” sözleriyle safranın değerinden ve raflarda yerini aldığı süreç hakkında bilgi verdi.

Muhabir: Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.