BİTMEYECEK Mİ ?

BİTMEYECEK Mİ ?

Şanlurfa’da Doktora saldırdılar ilk kınama Hürriyet Sağlık-Sen Den geldi

Sağlık çalışanına artık nerdeyse her gün yeni şiddet haberi yeni bir saldırı haberi gelir oldu. Ne mevcut yasal düzenleme ne de cezalar bu şiddetin önüne geçememektedir.

Bugün Şanlıurfa ilimizde Hürriyet Sağlık-Sen üyemiz olan doktor arkadaşımıza yapılan darp olayı bu saldırıların son olmayacağını göstermiştir.

Kalem kalem maaşlarla, 3-4 dakikaya sığdırmak zorunda bırakılan muayene süreleri ile, giderlerse gitsinler söylemleri ile, hasta ile hekim arasına giren liyakatsiz yöneticilerin tutumları ile itibarsızlaştırılmaya çalışılan hekimlik meslek onuru ve artık kangren haline gelmiş sağlıkta şiddet sorununun çözümü için, mali ve özlük hakları bakımından yeterince yıpranmış olan sağlık çalışanlarımıza yapılan bu saldırıların sona ermesi için artık yeter diyoruz!

Yine söylüyoruz bu şiddeti sadece yasal düzenleme ile değil eğitim ve kamu spotları ile de destekleyerek çözüme kavuşturmak için mücadele etmek gerekmektedir.

Hürriyet Sağlık-Sen olarak biz bu saldırıyı gerçekleştiren şahsın en ağır cezayı alması ve artık bitmeyecek mi umutsuzluğuna düştüğümüz sağlıkta şiddetin sona ermesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Sendikamız üyesi Şanlıurfa Eyyubi’ye Eğitim ve Araştırma Hastanesi erişkin acil servisinde görevli Acil tıp uzmanı Dr. Orhan HAGI' ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, süreçte her koşulda sonuna kadar yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Hürriyet Sağlık-Sen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.