Bilişimin dahisi Bill Gates Marmaris'te

Bilişimin dahisi Bill Gates Marmaris'te

Marmaris İlçesi’nin dünyaca ünlü kırsal turistik mahallelerin cennet koylarına Microsoft’un sahibi Bill Gates, “Lana” Adlı yat ve “Wayfinder” adlı katamaran ile demir attı.

“Bloomberg Milyarderler Endeksi Ocak 2021” verilerine göre 132 milyar dolar serveti ile dünyanın 3. büyük zengini gösterilen Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, Ege turunun 4. gününde Marmaris İlçesi’ne geldi. Cayman Adaları bayraklı “Lana” adlı süper yat ve haftalık kirası 2 milyon Euro değerinde içinde birçok su sporları aletlerinin bulunduğu “Wayfinder”adlı katamaran eşlik etti.Önceki gün Aydın’ın Kuşadası İlçesi açıklarında demir atan lüks yattan Zodyak botla karaya ardından özel araçlarla İzmir’in Efes Antik Kenti’nde ziyarette bulundu. Meryem Ana ziyaretinde ikinci kez hacı olan Gates, yüzey sarayı ve eşlik eden katamaran ile Bodrum Limanı’na demir attı. Bodrum Kalesini beraberindeki kişilerle gezen ve alışveriş yapan milyarder bugün(Pazartesi) sabah saatlerinde Marmaris İlçesinin 40 kilometre kırsalında bulunan Hisarönü Körfezi açıklarına geldi.

16 YIL SONRA YİNE AYNI ROTALARDA DEMİR ATTI

2005 ve 2008 yılında “Leander” adlı lüks yat ile Marmaris İlçesi’nin cennet koylarına gelen Gates, bugün de aynı rotayı çizdi. Hisarönü Körfezi’nde Ortadoğulu şeyh, emir ve prenslerin kaldığı 5 yıldızlı bir otelin açıklarında (D Maris) Gates’in bulunduğu 2 lüks yat demir attı. Saat 12.00 gibi Selimiye ve ardından Bozburun Mahallesi açıklarında bir süre kaldı. “ Lana” adlı lüks yat ve eşlik eden “Wayfinder” adlı katamaran demir alarak önce karadan ulaşımı olmayan Emel Sayın Koyu ardından Selimiye ile Turgut Mahallesi açıklarına demir attı. Karadan 1 mil açıkta bulunan yatların çevresine sürekli Zodyak botlarla giden gelenler oldu. İki yat saat 16.00 sıralarında demir alarak gözlerden uzak koylara yöneldi. Marmaris’in dünyaca ünlü gözlerden uzak eşsiz koylarında yatlarında iki gün kalacağı ardından Yunanistan’ın Rodos Adası’na gideceği öğrenildi. Yat ve katamaran da korumalar ve personel olmak üzere 35 kişinin olduğu öne sürüldü. Helikopter’in bulunmadığı lüks yatta Bill Gates’in olup olmadığı merak konusu olurken yakın dostlarının kaldığı öğrenildi.Bill Gates’in boşanma kararı aldığı eşi Melinda Gates ile 2005 ve 2008 yılında lük yat ile geldiği yatla 3 gün Marmaris’te kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.