BELEDİYE ONAYLANMAMIŞ BELGE SUNDU!

BELEDİYE ONAYLANMAMIŞ BELGE SUNDU!

İçmeler mahallesi Kızılbük mevkiinde yapımı devam eden, devremülk, tatil köyü konseptli Sinpaş GYO firmasına ait inşaatta yeniden yapılan bilirkişi keşfinde Marmaris belediyesinin bilirkişi heyetine imzasız belge sunması tepkiye neden oldu.

Marmaris kent konseyi bu talihsiz durum için bir açıklama yaptı.

MARMARİS KENT KONSEYİNİN YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI:

Dün,Marmaris’in başına kabus gibi çöken, doğasını bir beton mezarlığına çeviren Sinpaş’a, Marmaris Belediyesince verilmiş 17 adet ruhsat ve “imar durum belgesinin” iptal edilmesi için Muğla 3. İdare Mahkemesinde açmış olduğumuz davanın bilirkişi incelemesi inşaat alanında yapıldı. Keşfe davacılar, davacı vekilleri, davalı idare vekili, davalı idare yanında müdahil olarak katılan Sinpaş vekilleri ve Marmarisli yurttaşlar katıldı.

Sosyal medya hesaplarımızdan, ilçemizdeki tüm belediye başkan adaylarına yaptığımız açık davet sonucu mevcut adaylardan Ali Acar, Acar Ünlü ve Tanla Söylemez ile milletvekili Gizem Özcan bizi yalnız bırakmadı ve kent savunmasına destek verdi.

Keşif sırasında mahkeme başkanlığı ve bilirkişi heyet üyelerine ruhsatların hangi mevzuatlara aykırı biçimde verildiği belgeleriyle yeniden anlatıldı. Maddi gerçekliği ortaya çıkarabilmek için bilirkişi heyeti projenin vaziyet planı ve parsel aplikasyon krokisini görmek istedi. Belgeler; belediye avukatı tarafından heyete sunulamayınca belediyeden getirilmesi için keşfe ara verildi. Bilirkişi heyeti evrakların belediyeden gelmesini bekleme esnasında binanın dışına çıkıp kıyıyı incelediler. Kıyının betonla nasıl doldurulduğunu, sahilin 5 metre derinlik kazandığını, bina kat sayılarını, temellerin nasıl gizlendiğini, yapılan doğa yıkımını kendi gözleri ile gördüler. Yarım saatlik bekleme süresi ardından Marmaris Belediyesi imar müdürü ile ruhsatlarda imzası belediye yetkilisi evraklarla geldiler. Bilirkişi heyeti üyeleri gelen evrakları inceledi ve mahkemeye

sunulmak üzere getirilen resmi belgenin onaylı (yasal) olmadığını tespit ettiler. Bu tespit sonucu Mahkeme hakimine: “Biz eksiklikleri size iletelim. Mahkeme bu evrakları kurumlardan istesin, gerekirse tekrar keşif yaparız. Dava dosyasına eksik onaylı/resmi belgelerin eklenmesi ardından raporumuzu tamamlarız” dediler. Keşif bu görüşmenin ardından sonlarılıp keşif tutanağı düzenlenerek taraflarca imzalandı.

belediye-ruhsat-cevap-ek1-page-0008.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.