BAYRAM 9 GÜN TATİL OLDU AMA TURİZMCİ ZAMLARDAN TATİLCİ PEK BEKLEMİYOR

BAYRAM 9 GÜN TATİL OLDU AMA TURİZMCİ ZAMLARDAN TATİLCİ PEK BEKLEMİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kurban Bayramı tatili süresinin dokuz gün olacağını açıkladı. Erdoğan, Kurban Bayramı tatilini takip eden 13-14 Temmuz günlerinin idari izin kapsamına alınacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısında Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladı. Tatil süresinin dokuz gün olacağını duyuran Erdoğan, “Kurban Bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz’u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak” ifadelerini kullandı.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz’da idrak edilecek. Kurban Bayramı 1. Günü: 9 Temmuz Cumartesi. Kurban Bayramı 2. Günü: 10 Temmuz Pazar. Kurban Bayramı 3. Günü: 11 Temmuz Pazartesi.

Kurban Bayramı 4. Günü: 12 Temmuz Salı.

TURİZMCİ AZ UMUTLU

Açıklamalar sonrası görüştüğümüz Marmarisli turizmciler, önceki yıllarda ki gibi beklenti içinde olmadıklarını, yapılan zamlar ve en çok akaryakıtta artan fiyatların tatilciyi etkilediğini ifade etti. Çevre şehirlerden günü birliklerin tatilcilerin geleceğini söyleyen turizmciler, “ Memurlar için her yıl olduğu gibi avantajlı bir bayram geçecek. Ardı ardına gelen zamlar vatandaşı çok ciddi etkiledi. Maddi imkânları yüksek kişiler kırsal mahaller deki apart otellere genelde gelirler. Şu anda tercihler her şey dâhil çalışan oteller. Bayram bir ve ikinci gün kurban kesme, aile ziyaretleri olur. 3. ve ondan sonra ki günlerde Marmaris’e yakın şehirlerden günü birlik gelirler onunda faydası olmaz. Bugün, Marmaris-İzmir bir depo benzin 1300-1500 arası doluyor. Kuzey Ege’deki vatandaşlar Didim, Kuşadası, Çeşme ve Ayvalık gibi tatil yörelerini tercih eder. Fazla bir umudumuz yok ama yine de önümüzde ki günlerde ne olur bekleyip görelim” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.