BAŞKAN OKTAY’DAN YÜKSEK KİRALAR İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ

BAŞKAN OKTAY’DAN YÜKSEK KİRALAR İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ilçedeki konut ve kira sıkıntısı ile ilgili çözüm önerileri sunduğunu, seçimden önce projelerin görüşülmeye başladığını ve konunun takipçisi olacağını belirtti.

Dünyanın ve Türkiye’nin en gözde turizm kentlerinden olan Marmaris’in özellikle pandemi döneminde artan konut fiyatları ve ev kiralarının üzerine, ilçede vasıflı personel kalmayacağını herkesin daha uygun kiraları olan şehirlere göç etmek istemesi ve ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlığın her geçen gün daha da arttığı son dönemlerde bir çözüm önerisi de Belediye Başkanı Mehmet Oktay’dan geldi.

"Ev sıkıntısına çözüm bulmak için öneriler sunduk"

Oktay, Marmaris’te ev kiralarının yükselmesinin vasıflı turizm çalışanı ve memur kaybı oluşturacağı konusunda, "Şimdi malum serbest piyasa ekonomisine sahibiz. Dolayısıyla piyasayı ortaya çıkan talep belirliyor yani çıkan talebe göre arz ederini biraz arttırabiliyor. Bununla birlikte Rusya, Ukrayna savaşı turizm sektörü anlamında ciddi bir olumsuzluğa neden oldu. Farklı etkileşim anlamında da maalesef ki başta Marmaris olmak üzere bu diğer bölgeler için de geçerli. Turizm destinasyonları için Bodrum, Fethiye, Antalya vesaire. Oralarda da benzer durumlar söz konusu. Maalesef ki onlardan gelen bu şekilde yıllık, 2 yıllık, 6 aylık kiralamalar ister istemez piyasayı yukarı çekti ve bu anlamda bir olumsuzluk gerek kurumlar gerekse de normal özel sektör çalışanlarımız için yani herkes için geçerli. Bunu fırsata çevirip de piyasayı gelen talep doğrultusunda piyasayı daha da yukarı çekmeye çalışan maalesef ki yaşayanlarımız oluyor. Bunu da hiçbir şekilde doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum" dedi.

"Hazineye ait alanlara lojmanlar yapılabilir’’

Başkan Oktay ev sıkıntıları konusunda çözüm önerilerinde bulunduğunu belirterek, "Başta Turizm Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde kentin farklı bir bölgesinde kullanılmayan hazineye ait, bununla birlikte orman da kayıp etmediğimiz alanlar üzerinde çalışıp bir miktar turizm çalışanlarımıza lojman ve bununla birlikte o da bizzat benim önerdiğim bir şeydi. Lojman ile birlikte turizm çalışanlarına ilaveten kamu çalışanlarımız için de bir lojman ve bunun da yükleniciliğini konaklama sektörünün karşılayabileceği konutlar yapılmalı. Belirli bir yıl karşılığında onların kullanımında bırakarak yapılacak çalışan personel lojmanlarına, işin diğer yanında da kamu personeline de lojmanı hayata geçirip en pratik de en gerçekçi de bu şekilde bir çözüm ortaya çıkıyor. Bu tek başına Marmaris Belediyesi olarak bizlerin yapabileceği bir durum değil. Ama bu konuda ben ve ekibim teklifimizi ve irademizi ortaya koymuş durumdayız. Eğer biz bunu hayata geçirebilir isek hem konaklama turizm sektörümüzü desteklemiş oluruz, hem buraya çalışmaya gelen memur arkadaşlarımızı desteklemiş oluruz. Bu şekliyle ortaya çıkacak bir konu soruyla birlikte merkezden boşalacak yerle birlikte de piyasada bir şekilde kendini daha dengeli hale getirir" diyerek seçim sürecinin konuyu biraz aksatabileceğini ancak seçimlerden sonra dahi olsa mücadelesini ortaya koyacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.