BANKTA BULUNAN ÇANTANIN SAHİBİ KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN KAÇAKÇI ÇIKTI

BANKTA BULUNAN ÇANTANIN SAHİBİ KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN KAÇAKÇI ÇIKTI

İçmeler'de belediye işçisi Ali Eren'in bulduğu içinde para dolu çantanın sahibi interpol tarafından kırmızı bültenle aranan uyuşturucu kaçakçısı çıktı.

whatsapp-image-2022-04-13-at-19-23-33.jpeg

Marmaris'in İçmeler Mahallesi'nde belediye işçisi Ali Eren (36) önceki gün parktaki çiçeklerin bakımını yaptığı sırada bir bankın üzerinde siyah el çantası buldu. Çantayı açtığında içinde yüklü miktarda para olduğunu gören Eren durumu amirine ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, çanta içinde 12 bin 400 dolar ile 2 bin 400 TL, 3 kredi kartı ve kredi kartıyla yapılmış alışveriş fişi olduğunu tespit ederek çantayı teslim almışlardı.

Emniyetteki işlemlerin ardından polis ekipleri çantanın sahibine ulaşmak için çalışma başlatan ekipler sahibine kısa sürede ulaştılar. Çantanın sahibi adının ve fotoğrafının yayınlanmasını istemeyerek çantasını bularak polise teslim eden Ali Eren'e 400 dolar hediye etmişti.

whatsapp-image-2022-04-14-at-19-36-57.jpeg

Kırmızı bülten ile aranıyordu kendi ayağı ile karakola gelip çantasını aldı

İçinde yaklaşık 180 Bin Türk Lirasına değer para bulunan çantayı almaya gelen Miran Othoman( Rawa Majid) isimli şahsın tedirgin ve gergin davranışlarından şüphelenen polis çantayı teslim ettikten sonra geniş çaplı araştırma başlattı.

Teknik ve fiziki takibin ardından İnterpol tarafından kırmızı bülten ile uyuşturucu satıcılığı suçundan arandığı belirlenen Miran Othoman’ın (Rawa Majid) ikamet adresine nöbetçi Savcı’dan alınan izin ile operasyon düzenleyen Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri yaptıkları aramada 2 adet ruhsatsız tabanca, bir adet kurusıkı tabanca, çok sayıda mermi ve sahte kimlik ele geçirdi.

ADI VE UYRUĞU SAHTE ÇIKTI

36 yaşındaki suç makinası Rawa Majid’in ele geçirilen kimliklerinde Irak, Afganistan, İsveç ve en son Türk vatandaşı olduğu görüldü.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri tarafından gözaltına alınan Miran Othoman’ın isminin de sahte olduğu gerçek adının Rawa Majid olduğu ortaya çıkmış hem evrakta sahtecilik hem ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından ve İsveç’te uyuşturucu ticareti yapmak suçundan kırmızı bültenle aranması sebebi ile adliyeye sevk edilerek hakim karşısına çıkarıldı.

Arapça bilen tercüman eşliğinde hakim karşısına çıkarılan Rawa Majid tutuklu yargılanmak üzere ceza evine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.