BAHAR HAVASIYLA BADEM ÇİÇEKLERİ AÇTI

BAHAR HAVASIYLA BADEM ÇİÇEKLERİ AÇTI

Datça da ocak ayında soğuk ve yağışlı geçen havaların ardından güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte doğa yeniden canlandı. Yaklaşık 10 gün önce kar yağışının etkili olduğu ilçede bu kez badem ağaçları çiçek açtı.

Havaların ısınmasıyla birlikte tarihi Antik Knidos Kenti yolu ile Hızırşah, Reşadiye, Yaka ve Yazı gibi kırsal mahallelerde badem ağaçlarında beyaz çiçekler doldu. Datça'da yaşayan Ahmet Çetin, “ Türkiye’nin her yerinde kara kış etkisini gösterirken Datça’da her yıl olduğu gibi bu yıl da erken çiçekler açtı. Çiçekleri gördükçe moralim düzeliyor, mutlu oluyorum. Türkiye'nin birçok yerinde kış mevsimi sürerken burada olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Sekiz yıldır buradayım. Datça'nın yazı da, kışı da bir başka güzel oluyor" dedi.

Sözcü Gazetesi Marmaris ve Muğla Temsilcisi duayen gazeteci Mustafa Sarıipek ise, “ Datça’nın havası doktorlar tarafından bile tercih edilir. Üst solunum yolları rahatsızlığı olanlar Datça havası önerilir. Yılbaşına sayılı günler kala çiçekler açar. Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle bu yıl Şubat ayında çiçekler açtı. Ülkemizin her bir köşesinde kötü hava koşulları etkisini gösterirken Datça’da bahar havası hâkimdir. Açan çiçekler görsel şölen sunar. Tabloya andıran manzara insanı mutlu eder” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.