BACA YANGINI EV YANGININA DÖNMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ

BACA YANGINI EV YANGININA DÖNMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ

Sabah saatleri 09.00 – 09.30 arası Kemeraltı mahallesinde Chp ve Mhp İlçe Başkanlıklarının olduğu binadan dumanlar yükseldi. Vatandaşların 155 acil ihbar hattını aramaları üzerine olay yerine gelen ekipler yangın büyümeden müdahele ettiler.

Yangın söndürme tüpleriyle baca yangını kontrol altına alındı. Nehirde Mola Restoranın bacasından çıkan dumanlar çevre apartmanlardan tepkilere neden oldu. Vatandaşlar balkonlarından yangın var yardım edin diye bağırarak tedirgin anlar yaşadılar. Marmaris itfaiye ekiplerinin anında müdehalesiyle olası yangın engellendi ve baca kontrol altına alındı. Çatı katında, restoranın baca borusunun çıkışına paralel oturan bir aile pencerelerinden giren yoğun dumandan etkilendiğini belirtti.

Aile şunları söyledi; “Sabah 9 civarı evimizin arka yatak odası ve mutfak penceresinden dumanlar girmeye başladı. Yan apartmandaki bir komşumuzun itfaiye acil gelsin diye telefonla konuşmasını duyduk. Nefes almak ve durumu anlamak için balkona geçtik o sırada itfaiye ve vatandaşlar çatıdan baca borusundan çıkan yoğun dumana bakıyorlardı. Bize merak etmeyin hemen müdahale ediliyor dediler. Duman ve plastik benzeri yoğun kokudan dolayı etkilendik ve kendimizi korumaya aldık. Neyse ki itfaiye çok hızlı ulaştı merak etmememizi söyledi. Ancak bu durumun daha kötüsünü 3 Eylül 2021 akşam 20 civarı yine yaşamıştık. Restoran sahibi baca borularıyla acil ilgileneceğini söylediği için ,insan sağlığı mevzu bahis olduğunu belirttiğinden sakin davranıp şikayetçi olunmamıştı . Oysaki polis yanımıza gelip buyurun karakola gidelim isterseniz şikâyette bulunabilirsiniz demişti. Zamanla gördük baca borusunun söylenildiği söz verildiği gibi yeri değişmedi ki biz bu korkuyu tekrar yaşadık. Tamamen güvenli hale gelseydi bugün niye tekrar aynı şey olsun ki. Yazın oğlum çok büyük bir kriz atlamıştı alerjik astım sebebiyle neyse ki bu sabah uyumuyorduk ve itfaiye yetişti. İnsan hayatının değersiz olduğunu bir kez daha hayat bize gösterdi. Artık kimsenin özür dilemesine ve söz vermesine asla inanmayacağız buda sondu. Geçen yaz oğlum erken yattığı için, pencereler sıcaktan açık olduğu için ve baca boru sonu çıkışı oda penceresinin tam dibi olduğu için yoğun dumana ve kopan plastik parçaların mağduriyetiyle yangın tehlikesini uykusunda yaşamıştı. Salonda olduğum için dumanlar arka odadan ve yine baca boru çıkışına denk gelen mutfak penceresinden anca öne salona yayılmıştı. Kimse kapımızı çalmamış ve hayatımızdan endişe etmemişti evimizden dumanlar çıkarken. Kendimizi sokağa attığımızda ne restoran çalışanları vardı ne sahibi. Karşıdaki duyarlı Market sahipleri ayranla suyla bize yardıma koşmuşlardı. Apartmanda nasılsa insan aile yok rahatlığıyla konuşmalar, duyarsızlığın derecesini bize göstermişti. Biz taşınıyoruz zaten katlanılacak gibi değil. Mağduriyet yaşanılan çok önemli bir gerekçe. Acil ilgilenirler umarız. Başkalarına da bir şey olmasın. Hadi insan canını geçtim ama politik anlamda bu kadar önemli denilen korunulası bir binaya bu derece duyarsızlık ilgisizlik restoran baca borusu sorununa yazdan veri takipsizlik, aklıma mantıklı bir sebep getirmiyor. Teşekkürler Marmaris itfaiyesi ekipleri hızlı müdehale için.Sizlerede teşekkür ediyoruz sesimizi herkesin duymasına vesile oldunuz ‘’ şeklinde konuştu.

Baca kontrolleri hangi aralıklar ve kimler tarafından yapılıyor, binada bir dairenin tamamen yanması gibi bir tehlike varken buralara kimler ruhsat veriyor gibi sorularımız da var tabii ki.

Haber- fotoğraf : Neslihan Oyal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.