ATATÜRK'E HAKARET EDEN İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

ATATÜRK'E HAKARET EDEN İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Erzurum’da Mustafa Atmaca ve İstanbul’da Ahmet Bostancı Atatürk’e sosyal medyada hakaret içerikli paylaşım yapmasından dolayı tutuklandı.

Mustafa Atmaca tiktokta açtığı yayın sırasında bir takipçisi ile tartıştı ve işte bu sözleri sarfetti “Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan'a da savaşmaya gideriz. Yemen de, Kudüs de bizim toprağımız. Siz İsrail'e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi. Laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti." ifadelerini kullanmıştı. Bu sözleri üzerine Atatürk’e hakaret etmesi suçu ile emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfadesinin ardından tutuklandı.

Diğer şahıs Ahmet Bostancı ise,

Gayrettepe’de bulunan bir camide cuma namazı sırasında İmamın Atatürk’e dua etmesine tepki göstermiş, camiden ayrılıp yolda yürüdüğü esnada video çekerek Atatürk’e ve dua eden İmama hakaret ettiği videoyu sosyal medyasında paylaşmış. Bostancı hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Bostancı gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İşlemlerin ardından mahkeme kararınca tutuklandı.

Muhabir : Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.