ASKERİ DARP EDEN DOKTOR İLE ALKIŞLAYANLARA SORUŞTURMA

ASKERİ DARP EDEN DOKTOR İLE ALKIŞLAYANLARA SORUŞTURMA

Uzman Çavuş Ali Aladağlı'nın (32) saldırısına uğradığını iddia ederek şikayetçi olan, fakat ortaya çıkan görüntülerle darp edilmediği tespit edilen Dr. Tahir Tarımer (26) sağlık raporu aldı. Darp eden doktor ve alkışlayanlara soruşturma başlatıldı.

MUĞLA Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Uzman Çavuş Ali A.'nın (32) saldırısına uğradığını iddia ederek şikâyetçi olan, fakat ortaya çıkan görüntülerle darp edilmediği tespit edilen Dr. Tahir T.'in (26) 10 günlük istirahat raporu aldığı öğrenildi. Ayrıca edinilen bilgiye göre Doktor ve sağlık çalışanları hakkında soruşturma başlatıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis bölümünde, 14 Mart gecesi uzman çavuş ile doktor arasında yaşanan arbede sonrası görevli doktor hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Acil Serviste yaşanan olayın ardından güvenlik kamera kayıtlarının ortaya çıkması sonrası tedbiren görevden uzaklaştırılan uzman çavuş Ali A. hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri kaldırılmış, mahkeme tarafından şartlı tahliye olmuştu.

PROTESTOYU ORGANİZE EDENLER HAKKINDA DA SORUŞTURMA AÇILDI

Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi tarafından hem doktor, hem de jandarma uzman çavuşu alkışlayarak protesto edilmesine ön ayak olan hastane yönetiminde bulunan görevliler ve uzman çavuşun taburcu olması esnasında hastanenin arka kapısından çıkarılması yönündeki talebini hiçe sayan ve kapıyı kilitleyen görevliler hakkında da idari soruşturma devam ediyor.

BU SEFER DOKTOR VE SAĞLIKÇILARI HEDEF ALINDI

Kamera görüntülerin kamuoyu ile paylaşması ardından sağlıkçıların askere saldırdığı öğrenildi. Görüntülerin kısa sürede sosyal medya da yayılması ardından bir linç kampanyası doktor ile sağlıkçılara başlatıldı. Askeri personeller sağlıkçılar hakkında görevden alınmalılar yorumu yaparken Türk Tabipler Birliği’nin doktoru savunur açıklamaları sosyal medya platformunu gerdi. Asker ve asker yakınları “Asker şiddeti” diye verilen haberlerin kaldırılması için yayın organlarına mesaj ve telefon yağmuruna tuttu. Yaşanan gelişmeler ile ilgili İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ne gibi girişimlerde bulunacağı merak konusu oldu. Öte yandan bu görüntüleri paylaşanların kim olduğu belirlenmez iken Muğla’da yetkili kurumlar sessiz kaldı

MUĞLA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Sosyal medya platformlarında tartışma gün geçtikçe büyürken Muğla Valiliği'nin sessiz kalmasına vatandaşlar tepki göstermeye başladı. Vatandaşlar, kamuoyunu yanlış yönlendiren yetkili kurumlar ile ilgili soruşturma açarak görevden uzaklaştırılmaları talep edildi. Vatandaşların beyanına göre bir çok kişi Cimer üzerinden konu ile ilgili şikayet ve talepleri için başvuruda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.