“Aşk Oyunları”  ayakta alkışlandı

“Aşk Oyunları” ayakta alkışlandı

18. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Umur Özlüer'in yazdığı, Hakkı Çopuroğlu'nun müziklerini, Orsel Sonat'ın, yönetmenliğini yaptığı "Aşk Oyunları" adlı oyunla taçlandı.


18. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü , Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi katkısı, Marmaris Belediyesi İşbirliği ile hazırlanan, Umur Özlüer'in yazdığı, Hakkı Çopuroğlu'nun müziklerini, Orsel Sonat'ın, yönetmenliğini yaptığı "Aşk Oyunları" adlı oyunla taçlandı.
Marmarislilerin büyük ilgi gösterdiği oyunda, Marmaris Belediyesi Armutalan Kültür Merkezi Tarık Akan Salonu, balkonu ve merdivenleri dahil olmak üzere tıklım, tıklım doldu.
27 Mart Dünya Tiyatro Günü için Prof. Dr. Ayşegül Yüksel (tiyatro eleştirmeni, yazar, akademisyen, çevirmen) tarafından kaleme alınan 2023 Yılı '27 Mart Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirgesi ' Sevtap Elçi tarafından okundu.
Kalimerhaba Derneği Başkanı ve Genel Sanat Yönetmeni Selma Sonat bu festival Marmaris tarihine kabına sığamayan bir festival olarak geçecektir diyerek; Marmaris’te 35 yıldır ektikleri kültür sanat tohumlarının bugün yeşerip meyve verdiğini görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Sonat; Tiyatro sahnesinde geçen 60 yıllık meslek yaşamımda hayatımın en büyük armağanını bugün 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Marmarisli sanatseverlerin alkışları ile aldım.
Bu oyuna emeği geçen ve katkıda bulunan herkesi, özveri ile çalışan teknik ekibimizi, tamamı gönüllü olarak, cesaret adımları ile sahneye çıkıp görevini başarı ile yerine getiren tüm oyuncuları kutluyor ve onları yüreklendiren alkışlarınız için sizlere teşekkür ediyorum dedi.
Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi Hatice Kekeva oyun sonunda katkılarından dolayı Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Kültür Sanat Sosyal İşler Md.Suzan Zift ile Kültürden sorumlu Belediye Başkan Yrd. Ali Zağlı’ya teşekkür ederek, oyunu izleyen Marmaris Belediye Başkan Yrd. İhsan Öztürk’ü sahneye davet ederek Marmaris Belediyesi için hazırlanan teşekkür belgesini takdim etti.
Marmaris Belediyesi adına hazırlanan çiçek buketlerini Meclis Üyesi Ummahan Kabaçam ile birlikte oyunculara takdim eden İhsan Öztürk “ Bize bu çok özel olan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde ,sosyal sorunları gündeme getiren, enine boyuna düşündüren, uzun zamandır ülkemizi saran hüzün bulutlarını dağıtan, umut ışığı saçan bir oyun armağan ettiniz, sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır” diyerek tüm ekibin Dünya Tiyatro Günü’nü kutlayan bir konuşma yaptı.
Oyunu izleyen CHP Marmaris İçe Başkanı Zekican Balcı, CHP Marmaris İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Gezer, İyi Parti Marmaris İlçe Başkan Yrd. Kadın ve Sosyal Politikalar sorumlusu Yeliz Küçük Demir oyun hakkında takdirlerini belirterek bu oyunun tekrar sahnelenmesi ve Marmaris’in tiyatro alanında da sesini duyurması için turne ile diğer şehirleri dolaşması ve tiyatro festivallerine katılması temennisinde bulundular.
Halka açık ücretsiz olarak sahnelenen oyuna gelirken, büyük bir duyarlılıkla sokak hayvanları için yem getiren, köy kütüphaneleri için kitap bağışlayan ve depremzedeler adına bağışta bulunanlara sonsuz teşekkürlerini sunan Kalimerhaba Derneği Sosyal Sorumluluk projeleri koordinatörü Damla Özlüer, bu yılüç ayrı mekanda (Halk Kafe Sanat Galerisi, Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Salon ve Armutalan Kültür Merkezi)
18. Uluslararası Kadın ve Sanat Festivalinde yer alan Karma Güzel Sanatlar ile Kişisel Sergilerin 30 Mart tarihine kadar süreceğini belirterek, hazırlıkları süren 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinliklerine katılmak üzere tüm özgür ve özgün işler üreten sanatçılara çağrıda bulundu.

Kalimerhaba basın bülteni

whatsapp-image-2023-03-28-at-11-41-05-1.jpeg

whatsapp-image-2023-03-28-at-11-41-05.jpeg

whatsapp-image-2023-03-28-at-11-41-03.jpeg

whatsapp-image-2023-03-28-at-11-41-02-1.jpeg

whatsapp-image-2023-03-28-at-11-41-02.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.