AKYAKA’DA DENİZ 35 METRE ÇEKİLDİ VATANDAŞLAR PANİKLEDİ

AKYAKA’DA DENİZ 35 METRE ÇEKİLDİ VATANDAŞLAR PANİKLEDİ

Muğla'nın Ula ilçesindeki Akyaka sahilinde deniz suyunun yer yer 35 metreye kadar çekilmesi bu sefer endişelendirdi. Demirli balıkçı tekneleri karaya oturdu, vatandaşlar çekilmeyi fotoğrafladı.

Sakin şehir olarak bilinen Ula İlçesi’nin dünyaca ünlü Akyaka Mahallesi’nde deniz çekilmesinin artması endişelere neden oldu. Geçen ay 20 metre çekilen denizin bugün öğle saatlerinde kıyıdan yer yer 35 metreye kadar gerilemesi vatandaşları endişelendirdi. Kıyıda demirli teknelerin çekilme nedeniyle karaya oturmasıyla balıkçılar avlanmaya çıkamadı. Akyaka sahiline gezmeye gelen ve yaşayanlar deprem endişesi içine girdi. Akyaka Mahallesi yaşayanları uzun yıllardır bu dönemlerde gel-git nedeniyle denizde çekilmeler yaşandığını fakat bu kadar geniş çaplı olmadıklarını iddia etti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden yetkililer korkulacak bir durumun olmadığını iddia etmelerine rağmen sosyal medya paylaşımları endişe yarattı. Akyaka Mahallesi yaşayanlar çektikleri fotoğraf ve görüntüleri çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşarak “ Endişe ediyoruz, bu kadar çekilmemişti” yorumu yaptı. Çekilmeyi sosyal medya platformlarında gören vatandaşlar sahile gelerek yaşanılan gel-git olayını yerinde gördü. Kimileri doğa olayı derken bazı vatandaşlar 30 yıldır böyle bir çekilme olmadığını savundu. Kimi vatandaşlar ayak adımları ile ölçüm yaptı.

Haber-Foto: Cemal KÖYÜK

whatsapp-image-2022-03-28-at-15-42-34.jpegwhatsapp-image-2022-03-28-at-15-42-35.jpegwhatsapp-image-2022-03-28-at-15-42-36.jpegwhatsapp-image-2022-03-28-at-15-42-41.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.