42 MÜLTECİ VE 2 ORGANİZATÖR YAKALANDI

42 MÜLTECİ VE 2 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Marmaris ve Datça İlçesi’nde, Yunanistan unsurlarınca üç lastik bota konularak Türk karasularına geri itilen 42 mülteci ve organizatör olduğu şüphe edilen 2 kişi kurtarıldı.

Marmaris İlçesi’nde dün sabaha karşı devriye gezen Türk Sahil Güvenlik hücum botu bir ihbarı değerlendirerek önce Kırsal Bozburun Mahallesi Bozukkale Mevkii açıklarına hareket etti. Yapılan araştırmalarda lastik botta sürüklenen 15 mülteci ve organizatör olduğu şüphe edilen 2 kişi kurtarıldı. Gelen bir ihbar ile harekete geçen ekipler, Bayır Mahallesi Armella Koyu açıklarında lastik botta sürüklenen 5 kişiyi kurtardı. Datça Sahil Güvenlik ekipleri ise lastik botta 22 mülteciyi kurtardı.

Kurtarılan 42 mülteci Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda kimlik tespiti sonrası doktor kontrolü yapıldı. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu çoğunluğu Suriye uyruklu mülteciler işlemleri ardından jandarma tarafından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. İnsan kaçakçısı şüphelisi olduğu öne sürülen 2 kaptan ise Jandarma tarafından gözaltına alındı. Mülteciler, Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerince üzerindeki değerli eşyalar alınarak lastik bota konulup Türk karasularına geri gönderildiklerini iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.