36 SAAT SÜREN KUVVETLİ YAĞMUR SONRASI DENİZ KAHVERENGİYE DÖNDÜ

36 SAAT SÜREN KUVVETLİ YAĞMUR SONRASI DENİZ KAHVERENGİYE DÖNDÜ

Marmaris İlçesinde, 36 saat içinde metrekareye düşen 178 kilogram yağmur sonrası dağ eteklerinden inen çamurlu su denizi kahverengiye çevirdi.

Marmaris ilçesinde, Çarşamba günü başlayan ve 36 saat süreyle aralıklı kuvvetli yağmur denizi kahverengiye çevirdi. Etkili olan sağanak yağmur, dağ eteklerinden denize çamurlu su taşıdı. Marmaris Körfezi’nin ve İçmeler Mahallesi’nin kıyı kesiminde deniz, çamurlu su nedeniyle mavi rengi kahverengiye döndü. Atatürk Caddesi sahili ve Kordon Caddesi’nde yürüyüşe çıkanlar, denizin bu halini fotoğraflayıp, sosyal medya hesaplarından paylaştı. 36 saat sonra etkisini yitiren kuvvetli yağmur sonrası, metrekareye 178 kilogram yağmur düştüğü öğrenildi.

BUNUN ÖNÜNE GEÇİLEMEZ

Yazın meydana gelen büyük orman yangınları sonrası su taşkın felaketlerin kuvvetli yağmur ile olacağını öne süren uzmanlar, “ Daha öncede kuvvetli yağmurlarda deniz kahverengiye dönüyor ve kısa sürede eski halini alıyordu. Artık ormanların çoğu yangınla kül oldu. Dağ eteklerinden, dereler ve suyun kuvvetiyle açılan kanallarla yağmur ilçe merkezine inip denize akacak. Bundan sonra daha fazla çamurlu su denize gidecektir. Su gidecek yer bulamazsa taşkına neden olur. Tabii otomatikman çamurlu su olunca denizin mavisi kahverengi oluyor. Bunun önüne geçmek çok zor. En çok yağmur alan ülkelerde bile türkuaz rengi deniz kahve tonuna dönüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.