250 BİN LİRALIK CEP TELEFONU ÇALAN KARDEŞLERİ MARMARİS POLİSİ YAKALADI

250 BİN LİRALIK CEP TELEFONU ÇALAN KARDEŞLERİ MARMARİS POLİSİ YAKALADI

Marmaris İlçesinde, girdikleri elektronik mağazasında 250 bin lira değerinde 8 cep telefonu ve aparatları çaldığı öne sürülen 2 kardeş polis ekiplerince yakalanarak “Nitelikli hırsızlık” suçundan işlemleri ardından mahkemeye çıkarıldı.

İddialara göre; Marmaris İlçesi Tepe Mahallesi’nde 18 Aralık 2021 cumartesi akşamı “ Çınar” adlı elektronik eşya mağazasında hırsızlık olayı meydana geldi. Piyasa değeri 250 bin lira olan 8 tane cep telefonu( Ipohone 13 Pro.Max.) ve aparatları çalan kişiler kayıplara karıştı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri MOBESE ve 13 iş yerinin kamera kayıtlarını inceleyerek hırsızlığı yaptığı öne sürülen Y.G.T.(18) ve kardeşi M.Ö.T.(17) eşkali tespit edildi. Bir süre iki kardeş polis tarafından takibe alındı. Dün, alınan arama kararı ile iki kardeşin kaldığı eve şafak baktı baskın düzenlendi. Evde yapılan aramalarda 6 tane cep telefonu ele geçirildi. Asayiş Büro Amirliği’ne getirilen Y.G.T. ve M.Ö.T., nöbetçi avukat aracılığıyla verdikleri ifadelerinde üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmedi.Polis, iş yeri ve MOBESE kamera kayıtlarını gösterdikten sonra suçlarını itiraf etti. Verdikleri ifadelerinde, cep telefonlarını çaldıklarını ve 2 tanesini İzmir’e giderek sattıklarını söyledi.Poliste işlemleri tamamlanan Y.G.T. ve kardeşi M.Ö.T., “ Nitelikli hırsızlık” suçundan mahkemeye çıkartıldı. Kardeşlerin polis kayıtlarında hırsızlık suçundan sicili bulunduğu öğrenildi. Ele geçirilen 6 cep telefonu şüphelilerden şikâyetçi olan sahibine teslim edildi. İddialarla ilgili soruşturma devam ediyor.

AKRABALARI BASINI ENGELLEDİ

İki kardeşin adliyeye çıkarıldığı anda görüntü almaya çalışan basın mensuplarını engelleyen akrabaları, “ Çekmeyin, çekmeniz yasak” diyerek tepki gösterdi. Araya giren polis ekipleri kişileri uzaklaştırarak güvenlik önlemi aldı.Aileler, çekim yapan basına mensuplarına sinirlenerek sizlerden şikayetçi olacağım dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.