19 Eylül Gaziler gününde Marmaris’te gaziler tören ile anıldı

19 Eylül Gaziler gününde Marmaris’te gaziler tören ile anıldı

Marmaris Atatürk meydanında düzenlenen programda Marmaris protokolü ve ilçe kurum müdürleri,okullar, STKlar,odalar , asker ve emniyet yer aldı.

dsc01702.jpg

Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesiyle birlikte gazilik unvanının da verildiği günün ‘Gaziler Günü’ olarak kabul edilmesinin ardından her yıl tören düzenlenen günde anma programı gerçekleşti.

Marmaris Atatürk meydanında düzenlenen programda Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Marmaris Muharip Gaziler Derneği Başkanı Azmi Keskin, Marmaris Başsavcısı Turgay Karabulut Atatürk heykeline çelenk sundular. Çelenk sunumunun ardından Aksaz Deniz Üs askeri bandosu eşliğinde 1 dakikalık saygı ve İstiklal Marşı okundu, günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı, şiirler okundu ve askeri bandonun kısa konseri ile tören sona erdi.

İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız, İlçe Jandarma Komutanı J.Yarbay Murat Çam, ilçe kurum müdürleri, STKlar ile siyasi parti temsilcileri, Odalar ve okullar tören kıtasında yer aldılar.

dsc01708.jpgdsc01718.jpgdsc01706.jpgdsc01727.jpgdsc01694.jpgdsc01691.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.