CHP’Lİ VEKİL YATAĞAN HASTANE YOLUNU MECLİSE TAŞIDI

CHP’Lİ VEKİL YATAĞAN HASTANE YOLUNU MECLİSE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Yatağan Devlet Hastanesi’nin kavşak sorununu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek Meclis’e taşıdı.

Yatağan Devlet Hastanesi’ndeki kavşak sorununun Kavaklıdere ve Aydın istikametinden gelen hastalar için çileye dönüştüğünü vurgulayan Girgin şunları söyledi:

ACİL TIBBİ MÜDAHALEDE SANİYELER BİLE ÖNEMLİDİR, KAVŞAK HAYATİ İHTİYAÇ!

Muğla Yatağan Devlet Hastanesi’ne Kavaklıdere ve Aydın istikametinden gelen hastalar yolun karşında kalan Yatağan Devlet Hastanesi’ne girebilmek için ya Yatağan'ın içine girmesi ve Bulvardaki kavşaktan dönerek, tekrar hastane istikametine gitmesi gerekmekte; ya da Muğla yolu üzerindeki Madenler Mahallesindeki sanayii kavşağından dönmesi gerekmektedir.

Özellikle acil tıbbi müdahale gerektiren vakalar için dakikalar değil saniyeler hayati önem taşırken, Yatağan içine girmek zorunda kalmak demek en az 10 dakika kayıp demektir.

VAKİT KAYBEDİLMESEYDİ KAFACA’DA RAHATSIZLANAN KARDEŞİMİZİ KURTARABİLİR MİYDİK?

Nitekim 7 Temmuz 2022 tarihinde, Kafaca'da rahatsızlanan gencecik bir kardeşimiz, hastaneye getirilirken yatağanın içinde hayatını kaybetti. Muğlalılar, “Yatağan içine girmek zorunda kalınmasaydı, vakit kaybedilmeseydi bir ihtimal kurtarılabilir miydi” diye soruyor.

Sadece bu vaka bile Yatağan Devlet Hastanesi’ne acilen bir kavşak çalışması yapmak için yeterlidir. Ayrıca, Muğla’nın bazı ilçelerinde de hastane bağlantı yolları açısından sorunlar bulunmaktadır. Bu bağlantı yolları acilen düzenlenmelidir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı vatandaşlarımızın sesini duymalıdır.”

SORU ÖNERGESİ

Girgin’in Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorular yer aldı:

1) Yatağan Devlet Hastanesi’ne kavşak yapmak için bir çalışmanız var mıdır, bu kavşak için ödenek ayrılmış mıdır?

2) Eğer böyle bir çalışmanız var ise, kavşağın hangi tarihte bitirilmesi öngörülmektedir?

4444.jpgwhatsapp-image-2022-07-18-at-12-24-00.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.