CHP Marmaris İlçe Başkanı Av. Balcı’dan Ak Parti İl Başkanı Mete’ye suç duyurusu

CHP Marmaris İlçe Başkanı Av. Balcı’dan Ak Parti İl Başkanı Mete’ye suç duyurusu

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MUĞLA ZİYARETİ ÖNCESİ AK PARTİ MUĞLA İL BAŞKANI METE’NİN VATANDAŞLARI ARAMASI TEPKİLERE YOL AÇTI

CHP Marmaris İlçe Başkanı Avukat Zekican Balcı, Mete’nin kişisel verileri koruma kanununa aykırı hareket ederek suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi ev ve iş yeri sabit telefonları anlaştığı bir şirket ile arayarak davet etmesi tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili CHP İlçe Başkanı Avukat Zekican Balcı, bugün yazılı basın açıklaması yayınladı. Yapılan yazılı açıklamada Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin suç işlediğini ifade etti. Sert bir dille Ak Parti il Başkanı Mete’yi eleştiren Balcı suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Chp Marmaris İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı yaptığı açıklamada ‘’14 Ocak 2023 Cumartesi günü Muğla’ya gelen Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Menteşe ilçemizde bir miting yaptı. 21 yıllık Ak Parti iktidarının son günlerine yaklaşmakta olduğumuz bu süreçte iktidar sahiplerinin tamamen kontrolü kaybettiklerine ve akılla izah edilemeyecek davranışlarda bulunduklarına şahit oluyoruz. Akp Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin miting öncesi şahsım dahil bölgemizde yaşayan yüzbinlerce insanı sabit bir telefondan arayarak Akp mitingine davet etmesi akılla izah edilebilecek bir durum değildir. Akp İl Başkanı hangi yetki ve hakla yüzbinlerce insanın telefon numaralarını öğrenmiştir? Bu telefon numaralarına nasıl ulaşmıştır? Bu eylem açıkça 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanuna aykırıdır. Anayasa ve kanun tanımaz Ak Parti zihniyeti hangi hakla vatandaşlarımızı bu şekilde rahatsız edebilir! Bu konuyu yargıya taşıyacağımızı ve Muğla halkının huzur ve sükununu bu şekilde bozan tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirtmek istiyorum. Gelelim diğer bir vahim konuya. 2017’de yapılan Anayasa Değişikliğinin yalnızca Cumhurbaşkanına partili olma hakkı verdiğini zannediyorduk ancak yanılmışız. Anayasa ve hukuk tanımaz Akp zihniyetinin bir ürünü olan Muğla Valisi Orhan Tavlı, bizleri partili vali kavramıyla bir kez daha karşı karşıya bıraktı. Muğla Valiliği’nin resmî sosyal medya hesaplarından Ak Parti mitingini paylaşan ve Ak Parti Genel Başkanına güzellemeler yapan Orhan Tavlı asla bu devletin valisi olamaz, olamayacaktır. Milletin ve Muğlalıların vicdanında derin bir yara açan bu davranışın üzerinden dört gün geçmesine rağmen hala bu paylaşımı kaldırmayan ve vatandaşlardan özür dilemeyen Valiyi istifaya davet ediyorum. Siz Akp İl Başkanı değil Türkiye Cumhuriyeti’nin Valisisiniz. Kanundan aldığınız yetki ve sorumluluk tüm vatandaşlara ve siyasi partilere eşit mesafede olmanızı gerektirir. İstifa etmeyeceğinize eminiz bu yüzden sizi Muğla halkının vicdanlarına havale ediyoruz” sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.