CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTUNÇ SOYLUNUN İDDİALARINI TEK TEK ÇÜRÜTTÜ

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTUNÇ SOYLUNUN İDDİALARINI TEK TEK ÇÜRÜTTÜ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Marmaris alanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “yalan söylüyorlar” ifadelerin yanıt verdi. Öztunç, “Bırak CHP’yi konuşmayı. Bugün o gün değil. Çık yangınla ilgili bilgi ver” dedi.

Yangının ilk çıktığı günden bugüne kadar Marmaris Belediye ve Muğla Büyükşehir Belediye Koordinasyon Merkezi’nde bulunan Kahramanmaraş Milletvekili CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İçişleri Bakanı Soylu’nun sert iddialarına cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, “İkide bir çıkıp bize cevap vermeyin. Biz muhalefet partisiyiz. Bizim görevimiz sizi uyarmak. Eksiklerinizi söylemek. Siz de çıkın yaptıklarınızı anlatın. Tartışmaları sonra yaparız.” dedi.

“BİZE CAVAP VERMEYİ BIRAKIN İŞİNİZE BAKIN KAMUOYUNU AYDINLATIN”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç basın açıklamasında şunları ifade etti.

Bakan’ın yangınla ilgili konuşması lazım. Sayın Soylu kamuoyunu bilgilendir. Bırak CHP’yi konuşmayı. Bugün o gün değil. Çık yangınla ilgili bilgi ver. Sayın Bakan bizimle ilgili konuşuyor. “Yalan söylüyorlar” diyor. Yangının çıktığı ilk gece, “gece görüşlü yangın söndürme helikopteri yok” dedik. Kendileri itiraf etti. “Yok” dediler. Sayın Soylu “Bu gece ya da yarı gelecek” dedi. Demek ki doğru söylemişiz.Soylu, “Yangının yönü Okluk Koyu’na Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na doğru gidiyor” dedi. Kendisi söyledi. Biz üç saat sonra dedik ki “Yangının Okluk Koyu’na doğru gittiğini söylediniz. Şu anda da çok sayıda uçak var. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) helikopterleri devreye girdi. Daha önce niye devreye girmedi? İlla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na mı gitmesi gerekiyor? Saraya dayanınca mı aklınız başınıza geliyor?” dedik.

CHP LİDERİNE BİLGİ VERİLMEDİ.YALAN SÖYLÜYORSUNUZ

Marmaris Belediyesi günlerdir sahada. Belediye 470 personeliyle tüm araçlarıyla sahada. Muğla Belediyesi tüm personeli ve araçlarıyla sahada. Sizin onların emeğine saygınız yok mu? Olsaydı “Kendi çöp arabalarına baksın” demezdiniz.“Üç – dört saatlik uykuyla duruyoruz” diyor. Sayın Soylu, sana yangını bırakıp Suudi Prens’in ziyafetine git diye biz mi söyledik?İkide bir çıkıp bize cevap vermeyin. Biz muhalefet partisiyiz. Bizim görevimiz sizi uyarmak. Eksiklerinizi söylemek. Siz de çıkın yaptıklarınızı anlatın. Tartışmaları sonra yaparız.

“YANGIN BELLİ ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI”

Yangınla ilgili açıklamada bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün şunları söyledi:Yangın başlayalı aşağı yukarı 66 saat oldu. Bördübet Koyu’nda başlayan yangın, batıdan doğuya doğru intikal ediyor. İki bölge risk altında. Birisi Değirmen yanı dediğimiz kısımda, birisi Otluk Koyu. Değirmen Yanı’na doğru giden yangının ucu önemli miktarda müdahale ile yeteri kadar helikopterle belli ölçüde kontrol altına alındı. Ama tamamen kontrol altına alınmış değil. Otluk Koyu’na doğru giden yangın ise biraz daha riskli ve harlı. Oraya da şu an müdahale yapılmakta. Yangının kontrol altına alınmasında rüzgar çok önemli bir etken. Meskun alanlarda herhangi bir hasar yok. Evlerde bir yanma söz konusu değil. Hayvan varlığımızda kaybımız yok. Acil boşaltmayı gerektiren bir durum yok. Böyle bir emir verilmedi. İtfaiye ve TOMA’lar ormanın içerisine girerek karadan yangına müdahale etme teknolojisi yok.

20220624-140039.jpg20220624-140748.jpg20220624-135455.jpg20220624-140748-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.