CHP Adayı Gizem Özcan; “Engelli desteklerini arttıracağız”

CHP Adayı Gizem Özcan; “Engelli desteklerini arttıracağız”

CHP Muğla 2. Sıra Milletvekili Adayı ve Parti Meclis Üyesi Avukat Gizem Özcan; “Kamuda engellilere yönelik hizmet dağınıklığı giderilecek. Engellilere yönelik ayrımcılığı sona erdirmek için yeni hukuki düzenlemeler yapacağız.

CHP 2. Sıra Muğla Milletvekili Adayı ve Parti Meclis Üyesi Avukat Gizem Özcan, engelli aylıklarını, bakım yardımlarını ve malzeme desteklerini yüksek enflasyonu da dikkate alarak arttıracaklarını, Protez ve ortezlerin de SGK katkı payını güncelleyeceklerini söyledi.

10-16 Mayıs ‘Engelliler Haftası’ kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Şubesi’nin düzenlemiş olduğu kahvaltı programına katılan CHP Muğla 2. Sıra Milletvekili Adayı ve Parti Meclis Üyesi Avukat Gizem Özcan; “Kamuda engellilere yönelik hizmet dağınıklığı giderilecek. Engellilere yönelik ayrımcılığı sona erdirmek için yeni hukuki düzenlemeler yapacağız. Digital dönüşümü, evden veya uzaktan çalışma imkanlarını dikkate alarak kamu ve özel sektörde engelliler için ayrılan kotaları dolduracağız. Kamuda çalışan engellilerin kendi eğitim ve meslek yeteneklerine göre istihdam edilmelerini sağlayacağız. Engelli istihdamında, engelli grupları arasında dengeli politika belirlenmesini sağlayacağız. Engellilere yönelik mesleki eğitimler ve sertifika programlarını teşvik edeceğiz. Engelli aylıkları, bakım yardımları ve malzeme destekleri yüksek enflasyonu da dikkate alarak güncelleyeceğiz. Protez ve ortezlerin SGK katkı payını güncelleyeceğiz. Şehrin kamu, sinema ve tiyatro binalarını engellilerin kullanımına uluslararası standartlara uygun getireceğiz. Engelsiz Yaşam Dersini’ müfredata dahil edeceğiz” dedi.

whatsapp-image-2023-05-07-at-14-06-42.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.