BEL FITIĞI HAKKINDA MERAK EDİLENLERİ UZMANINDAN DİNLEYİN

BEL FITIĞI HAKKINDA MERAK EDİLENLERİ UZMANINDAN DİNLEYİN

Birçoğumuzun en büyük dertlerinden biri bel ağrısıdır, her bel ağrısı fıtık mıdır? Fıtık nedir nasıl tedavi edilir? Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş bel fıtığı ile ilgili merak edilen bilgiler artardı.

Bel Fıtığı nedir?

Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş :Bel fıtığı, omurgalar arasında, amortisör görevi gören disklerin (zorlama, düşme, ağır kaldırma ya da zorlanması sonucu) kayması veya yırtılması sonucu meydana gelir. Her diskin, çekirdek olarak adlandırılan sert, lifli bir dış tabaka ile çevrili yumuşak, jel benzeri bir merkezi vardır. Kaymış - yırtılmış disk olarak da adlandırılan bel fıtığı, zayıflamış veya yırtılmış diski zorlayarak omurilikten çıkan sinirler üzerinde bir basınç oluşturur; bu da şiddetli ağrılara neden olabilir. Her ne kadar sinir basısı bel bölgesinde olsa da, ağrılar bu sinirlerin hedef organı olan bel, kalça ya da bacak bölgelerinde de görülebilir.

Her bel ağrısı bel fıtığı mıdır ?


Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş :Yetişkinlerde ani bir zorlanmayla başlayan bel ağrıları sıklıkla birkaç hafta içinde basit tedavilerle iyileşiyor ancak yine sıklıkla, uygun tedavi ve önleyici tedbirler alınmazsa tekrarlıyor. Her bel ağrısı fıtık değildir.
Bel Fıtığı nasıl anlaşılır?
Bel fıtığı uzman doktorlar tarafından çeşitli görüntüleme yöntemleri ve el ile muayene ile teşhis edilebilir. Ayrıca bu yöntemler ile ne kadar ilerlemiş ve tedavi süreci hakkında bilgilerde edinilebilir.

Bel fıtıklarından ameliyat şart mı?
Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş : Uzman doktorların bu konuda ki görüşleri çok önemlidir, her bel fıtığının belirli bir aşaması vardır. Fıtıktan mustarip kişilere ameliyatı zorunlu kılan durumlar olmadığında cerrahi önermiyoruz. Fıtık tedavisinde cerrahi olmayan yöntemlerle mücadele edildikten ve tedavi gerçekleşmedikten sonra ameliyatın gerekli olduğu durumları ise şöyle; Hastanın bacağında fıtığa bağlı güç kaybı varsa bacağını sürür tarzda yürüyor ise, Özellikle düşük ayak gibi nedenlerle yürümesi bozulmuş ise, çok ağrılı dış fıtık var ise, ilaçlı ve fizik tedaviye yanıt vermedi ise, sinir uçları zarar gördü ise ameliyat gerekli olmaktadır.


Bel Fıtığı ameliyatsız geçer mi?

Fizyoterapist Gül Sabahat Demirtaş :Doktorunuzun tavsiyesi ile bel fıtığı ameliyatsız doğru bir ilaç tedavisi ve fizik tedavi yöntemleri ile tamamen iyileşebilir. Bunun için vücudunuzu nasıl kullanacağınızı ve doğru egzersiz yöntemlerini bilmeniz gerekmektedir. Fizyomaris’te vücudunuzu nasıl kullanmanız gerektiğini, doğru egzersiz programları ve uzun süreli egzersiz programları ile doğru kasları güçlendirerek bel fıtığından ve bel ağrısından tamamen kurtarabiliyoruz.

Marmaris Datça yolu üzerindeki Fizyomaris uzman kadrosu ile bedeninizde, kas ve iskeletinizde oluşabilecek riskleri önleme ve tedavi yöntemleri ile sizleri bekliyor.
www.fizyomaris.com
adres : Armutalan, Mustafa Kemal Paşa Blv. no:15 Z/2, 48706 Marmaris/Muğla

telefon: 0552 589 48 48

dscf3603.jpg

70b5d18e-13a7-4865-b5e0-bb14da51d866-2925-00000195bb1a9f6d.jpg

4cfcf67c-692a-49e8-b7cc-7202f3dd9571-2925-0000019583b360e8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.