Basketbolda kızların başarısı

Basketbolda kızların başarısı

Kızlar basketbolda gururumuz oldu. Kepez Belediyespor'u kıran kırana mücadele sonucu mağlup etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi temsilcisi Muğla Karya GSK Kadın Basketbol Takımı Muğlanın Kızları 3 aydır yenileme çalışmaları devam eden Atatürk Spor Salonunda kendi seyircisi önünde çıktığı ilk karşılaşmada güçlü rakibi Kepez Belediyespor’u 67-64 mağlup ederek altın değerinde bir galibiyet elde etti. Hafta için TKBL de mücadele eden Bodrum Karya’dan Sude Türkmen ve Beyza Muriç’i kadrosuna katan Muğla Karya Kadın Basketbol takımı özellikle Beyza Muriç’in etkili oyunu ile rakibini Antalya’ya eli boş göndermeyi başardı. Rakibi karşısında 27 sayı üreterek adeta parkede devleşen Muriç, seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Güçlü rakibi Kepez karşısında İlk periyotu 16-8, ilk yarıyı 35-33 önde kapatan Muğla’nın kızları, Kepez Belediyespor’un şutörlerinin devreye girmesi ile 3. Periyotu 45- 50 geride kapatsa da karşılaşmanın sonunda maçtan 67-64 galip ayrılmayı başardı.

Bodrum Karya’dan gelen iki sporcunun katılımı ile takımın güçlendiğini belirten Karya GSK Baş Antrenörü Tuğberk Maviş, geç kurulan bir takımımız ama tüm kızlarımız 3 hafta gibi kısa bir sürede uyum sağladılar. İstediğim şeyleri parkeye yansıtmaya çalışıyorlar, emek veriyorlar mücadele ediyorlar bu benim için her şeyden kıymetli hepsini tebrik ediyorum dedi. Desteklerinden dolayı Bodrum Karya Başkan ve Genel Menajerine teşekkür eden, Maviş, biz parkede ter döktük fakat 4 yılın ardından Muğla Merkez de yeniden bir lig takımımız boy gösterdi. Maça gelerek bizleri destekleyen bizlere muhteşem katkı sağlayan tüm taraftarlarımıza tüm basketbol severlere çok teşekkür ediyoruz ayrıca çok kısa sürede Atatürk Spor Salonunu baştan sona yenileyerek bizlere harika bir tesis sunan Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer İlman ve Atatürk Spor Salonu Amirimiz Bekir Yıldız’a teşekkür ediyorum dedi.

Karşılaşmayı Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Muğla ile Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Toprakçı, Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu, Ak Parti Menteşe İlçe Başkan Yardımcıları ve yönetim Kurulu üyeleri ile kalabalık bir seyirci topluluğu takip etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.