AZERBAYCANLI İTFAİYECİLER MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI OKTAY'I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

AZERBAYCANLI İTFAİYECİLER MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI OKTAY'I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Azerbaycanlı itfaiyeciler, Marmaris yangını sırasında gözükaralıkları ve cesaretleriyle büyük takdir toplamıştı. İtfaiyecilerin komutanı Albay Rasim Ahmet 4 ay sonra Marmaris’e gelerek Başkan Oktay ile görüştü.

Azerbaycanlı itfaiyeciler, Marmaris yangını sırasında gözükaralıkları ve cesaretleriyle büyük takdir toplamıştı. İtfaiyecilerin komutanı Albay Rasim Ahmet 4 ay sonra Marmaris’e gelerek Başkan Oktay ile görüştü. Marmaris’te Ağustos ayında meydana gelen yangında söndürmek için Türkiye’nin dört bir yanından ve başka ülkelerden yardım ekipleri gelmişti. Marmaris’e ilk koşanlar arasında Azerbaycanlı itfaiyeciler olmuştu. Azerbaycanlı itfaiyeciler komutanları Albay Rasim Ahmet'le birlikte canlarını hiçe sayarak alevlere karşı mücadele etmişti. Aradan geçen 4 ayın ardından Azerbaycan İtfaiye Komutanı Albay Rasim Ahmet'i tekrar Marmaris'i ziyaret etti. Belediye Başkanı Mehmet Oktay’la bir araya gelen Albay Rasim Ahmet, Azerbaycanlı bakanların ve Azerbaycan halkının selamlarını getirdiğini söyledi.

İKİ DEVLET BİR MİLLETİZ

Yangının söndürülmesinde Azerbaycanlı itfaiyecilerin çok büyük desteği olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise “Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız ve gözükara bir şekilde çalıştınız. Sizin nasıl cansiperane çalıştığınıza, alevlerin üzerine nasıl gittiğinizi ben de şahit oldum. O atmosferde korkusuzca ilerlemeleri gerçekten taktire şayan. Elbirliği ile yangının üstesinden geldik. Biz iki devlet, bir milletiz. Bunu bir kez daha hep birlikte yaşadık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.