AZERBAYCAN'IN TURİZM YETKİLİLERİ TÜRSAB’I ZİYARET ETTİ

AZERBAYCAN'IN TURİZM YETKİLİLERİ TÜRSAB’I ZİYARET ETTİ

Azerbaycan Turizm Kurulu Başkanı Florian Sengstschmid, Başkan Vekili Bahruz Asgarov ile Azerbaycan Devlet Turizm Ajansı Başkan Danışmanı Kanan Guluzade’den oluşan heyet, TÜRSAB Genel Merkezini ziyaret etti.

Azerbaycan genelindeki tüm Destinasyon Yönetim Organizasyonlarını (DMO) bünyesinde toplayan; kamu ve özel sektör ile bölgesel ve yerel düzeylerde doğrudan çalışma gerçekleştiren Azerbaycan Turizm Kurulu ile düzenlenen toplantıya TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Genel Sekreteri Melike Ertekin, Stratejik Planlama, Koordinasyon ve Pazarlama Grup Başkanı Levent Demirel ile Bilgi Teknolojileri ve Medya İletişimi Grup Başkanı Mesut Kanat katılım sağladı.Kardeş ve dost Azerbaycan ile karşılıklı turizm hareketliliğini geliştirmek, yeni iş birlikteliklerinin temellerini atmak ve Nahcıvan bölgesinin tanıtımına destek olmak amacıyla bir araya gelen iki ülke turizm sektör temsilcileri, ortaklaşa gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.Toplantıda ayrıca, Mart ayında TÜRSAB üyelerinin katılımıyla Nahcıvan’a bir tanıtım gezisi düzenlenmesi kararlaştırıldı.

AZERBAYCAN TURİZM KURULU NEDİR ?

2019 yılında Azerbaycan’ın turizmde geliştirilmesi, tanıtımı ve yönetimi için kurulan Azerbaycan Turizm Kurulu’nun görevleri arasında; Azerbaycan'ın turistik destinasyonlarının sürdürülebilir kalkınmasına liderlik etmek, koordinasyonu sağlamak, teşvik etmek ve yönetmek bulunuyor.Azerbaycan Turizm Kurulu (ATB), ağırlama, turizm acentaları, sergiler, etkinlikler, turizm ürünleri, bölgesel destinasyon geliştirme ve rehber dernekleri dahil olmak üzere çeşitli alanlarda Azerbaycan'da turizmini teşvik etmektedir. Azerbaycan Turizm Kurulu’nun CEO’luğunu, Florian Sengstschmid üstlenmiştir.Azerbaycan’ın önemli turizm noktalarında bölgesel DMO’lar kurulması ve bölge turizmlerinin bu DMO’lar tarafından temsil edilmesi planlanmaktadır. Halihazırda Azerbaycan'da; Ganja DMO, Guba DMO, Lankaran DMO ile Sheki DMO hizmet vermektedir. Ülkede faaliyet gösteren DMO'lar; turizm pazarlaması ve iletişimi, turizm işletmesi ve ürün geliştirme ile turizmin insan kaynağını geliştirme ve standartları belirleme konularını temel almaktadır.Turizm pazarlaması ve iletişimi alanında, dijital ve basılı tanıtım ürünleri, reklam ve halkla ilişkiler süreçleri, festival ve etkinliklere katılım dahil olmak üzere turizm odaklı pazarlama faaliyetleri yürütmektedir.Turizm işletmesi ve ürün geliştirme alanında, turizm kaynaklarının kaliteli ürün ve hizmetlere dönüştürülmesi noktasında özel sektör yatırımları ve diğer yatırım girişimlerini kolaylaştırmak ve desteklemek için kamu ve özel sektörün ortak çalışmalarına öncülük eder. Turizmin insan kaynağını geliştirme ve standartları belirleme çalışmaları kapsamında Azerbaycan Turizm Kurulu’nun amaçları arasında turizm sektörüne yönelik farkındalığı artırmak da yer almaktadır. Ayrıca turizmin toplum, iş çevreleri ve kamu kuruluşlarındaki etkisinin güçlendirilmesini desteklemek ve turizm endüstrisindeki kalite standartlarında sürekli iyileştirmeyi teşvik etmek de Azerbaycan Turizm Kurulu’nun amaçları arasındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.